Bostons nye svenskforward Marcus Johansson, vänster, fick föras till sjukhus. Arkivbild.
Bostons nye svenskforward Marcus Johansson, vänster, fick föras till sjukhus. Arkivbild.

Svenske NHL-forwarden förd till sjukhus

Bostons nye svensk Marcus Johansson fick föras till sjukhus efter en tackling från Carolinas Michael Ferland – som själv skadades i ett slagsmål efter situationen.

ANNONS
|

Det var i inledningen av den första perioden av mötet i Boston som hemmalagets Marcus Johansson tog in pucken i offensiv zon längs högerkanten. Johansson möttes då av Carolinas Michael Ferland som satte upp sin högersida och axel i en tackling mot svenskens huvud.

Johansson, som bara gjorde sitt andra byte i matchen, blev liggande och spelade inte mer. Ett jobbigt scenario för den 28-årige forwarden som gjorde sin blott fjärde match sedan flytten från New Jersey. Johansson har sedan tidigare en historia av flera hjärnskakningar i NHL.

Flera svenskskador

- Han fördes till sjukhus. Prognosen ser bra ut, men jag vill inte säga något förhastat. När han undersökts ordentligt har vi ett bättre svar, sade Bostons tränare Bruce Cassidy efter matchen som slutade i en 4–3-seger efter förlängning, enligt ESPN.

ANNONS

Michael Ferland, som utförde tacklingen, fick själv lämna isen med en överkroppsskada sedan Bostons David Backes utmanat Ferland i ett slagsmål. Troligtvis som hämnd för Johansson-tacklingen.

Det var även flera svenskar som fick lämna sina NHL-isar under natten mot onsdagen svensk tid. Jesper Bratt skadades i New Jerseys 1–2-förlust efter straffar hemma mot Columbus och klev av matchen redan i den första perioden.

New York Islanders målvakt Robin Lehner lämnade isen med knappt fem minuter kvar i 5–4-segern efter straffläggning hemma mot Ottawa.

- Vi får se hur han mår i morgon, sade tränaren Barry Trotz på en presskonferens direkt efter matchen.

Skadan skedde efter en olycklig kollision med motspelaren Brady Tkachuk. I samband med kollisionen gjorde Ottawa, genom Jean-Gabriel Pageau, ett mål som tog matchen in i förlängning.

Milstolpe för Crosby

Förlängningen blev mållös och det hela avgjordes på straffar till Islanders fördel, då Thomas Greiss, som ersatt Lehner i målet, stoppade ett skott från Thomas Chabot och Ottawas Bobby Ryan missade sin straff. Oscar Lindberg hade tidigare i matchen gjorde ett mål för Ottawa.

ANNONS

Pittsburghssvensken Patric Hörnqvist utgick tidigt med en armskada i 3–2-segern hemma mot Florida, enligt Aftonbladet. Den Stanley Cup-vinnande forwarden kom däremot tillbaka till matchen och assisterande bland annat till Sidney Crosbys 2–1-mål.

Den kanadensiske centerstjärnan nådde senare milstolpen 1200 NHL-poäng efter en assist till Jake Guentzel avgörande mål i förlängningen.

Rättad: I en tidigare version av en här texten uppgavs fel lag för Oscar Lindberg.

TT

ANNONS