Ludvig Åberg gör succé på PGA-touren i proffsdebuten. Arkivbild.
Ludvig Åberg gör succé på PGA-touren i proffsdebuten. Arkivbild. Bild: John Raoux/AP/TT

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

Svenske golftalangen Ludvig Åberg har fått en drömstart på proffslivet på PGA-touren. Eslövssonen gick den första ronden på tre slag under par och har tätkänning.

ANNONS

Den 23-årige Åberg gör sin första proffsstart på PGA-touren efter att ha avslutat sin collegekarriär.

Där blev svensken historisk då han var första spelare att säkra en plats på världens främsta golftour genom att ha toppat collegerankningen.

Åberg, som tidigare slutat på delad 24:e plats på tourtävlingen på Bay Hill som amatör, peggade upp till veckans Canadian Open i Toronto för första gången som proffs.

Och svensken har fått en smakstart på proffslivet.

Efter två inledande par blev det birdie på det tolfte par 5-hålet för Åberg, som inledde på hål 10 och inte verkade visa några nerver. När han nått fram till sitt sjunde hål för dagen var det dags att lägga i ytterligare en växel.

ANNONS

Det blev birdie, följt av två till och han vände på fyra slag under par. Då var Åberg på delad andra plats innan en bogey på det första hålet tog honom tillbaka till delad trea på –3, två slag bakom då ledande Justin Rose.

En ny bogey reparerades omgående med dagens femte birdie och totalt 69 slag.

Spelet pågår och svensken Vincent Norrman slår ut senare i kväll.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS