Jonna Sundling missar tävlingarna i Gällivare. Arkivbild.
Jonna Sundling missar tävlingarna i Gällivare. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Svenskt coronakaos – tre stjärnor smittade

Det är coronakaos i det svenska skidlandslaget. Tre svenskor har testats positivt för covid-19 – Jonna Sundling, Linn Svahn och Frida Karlsson.
– Vi vidtar de åtgärder som vi kan, säger landslagschefen Anders Byström.

ANNONS

Jonna Sundling och Linn Svahn missar helgens världscuptävlingar i Gällivare. Frida Karlsson är symptomfri och därför fortfarande aktuell för tävlingarna, skriver Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande.

"Frida Karlsson har isolerats och vi följer fortsatt utvecklingen av eventuella infektionssymtom och om det visar sig att det blir negativa test under veckan, innan vi tar ett slutgiltigt beslut gällande tävlingsstart", säger landslagsläkaren Rickard Noberius.

"Tror inte att folk är oroliga"

Ytterligare en svensk missar Gällivare-tävlingarna på grund av covid-19, William Poromaa. Han bröt 20-kilometersloppet i Ruka i helgen och testades senare positivt.

Det svenska laget kommer nu att vidta flera åtgärder, däribland regelbundna snabbtester och ha en fortsatt noggrannhet med handsprit och munskydd. Alla måltider kommer dessutom att intas på respektive rum. Hur är stämningen i den svenska truppen just nu, månntro?

ANNONS

– Det är klart att man inte tycker att det är roligt att sina lagkamrater är sjuka och att man själv hoppas kunna undvika det. Men jag tror inte att folk är oroliga, säger landslagschefen Anders Byström.

"Blir ju lite extra arbete"

TT: Hur påverkar det här era uppladdningar inför helgen?

– Det blir ju lite extra arbete. Vi måste kunna säkra allt vi kan så att det inte sprider sig. Det blir ju en del extra tester och isolering på så sätt. Vi vidtar de åtgärder som vi kan. Annars är det en normal uppladdning, säger Byström.

I Gällivare kör damerna och herrarna 10 km i fri stil på lördag och en klassisk stafett på söndag.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS