Sara Algotsson Ostholt var med i det svenska lag som tog brons i EM i fälttävlan. Arkivbild.
Sara Algotsson Ostholt var med i det svenska lag som tog brons i EM i fälttävlan. Arkivbild. Bild: Carolyn Kaster/AP/TT

Svenskt EM-brons i fälttävlan – med nytt lag

Precis som senast, 2019, tog det svenska laget brons i EM i fälttävlan. Storbritannien vann överlägset före Tyskland och Sverige.

ANNONS

Britterna vann på 73,1 poäng, Tyskland fick 86,4 och Sverige 113,9 poäng.

Sverige låg sexa efter terrängritten men klättrade sedan tre placeringar i den avslutande hoppningen. Detta efter att Sara Algotsson Ostholt blivit bästa svenska på elfte plats, debutanten Sofia Sjöborg blivit 13:e, Malin Josefsson kommit på 20:e plats, Malin Petersen 23:a och Christoffer Forsberg 45:a.

– Det var så kul att vara med i mitt första senior-EM, säger Sjöborg till SVT, och erkänner att det var nervöst inför hoppningen med sin häst "Bell".

– Jag var tvungen att tänka så jag andades före första hindret, men hon hoppade så himla fint att det bara var att rida och följa planen.

ANNONS

Britterna tog alla tre pallplatser individuellt genom Nicola Wilson, Piggy March och Sarah Bullimore.

De svenska fälttävlansryttarna i OS red bort sig i terrängritten. Till EM i schweiziska Avenches kom Sverige med ett i stort sett helt nytt lag. Algotsson Ostholt var med i Tokyo tidigare i somras, men kom in först till terrängritten som reserv.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS