Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/36

Svenskt och norskt i topp i Alliansloppet

Norge har dominerat på herrsidan under årets Alliansloppsvecka, och gjorde så även på lördagen när Petter Eliassen korsade mållinjen först, följd av fyra landsmän. Det blev däremot svensk seger bland damerna, där Hanna Falk återigen var snabbast.

 

Live-published photos and videos via Shootitlive

Falk vann även 2015, då efter en dramatisk spurtstrid. I år var det taktiska upplägget lite annorlunda, och redan några kilometer från mål lämnade hon klungan och gav sig ut på ett soloäventyr. Falk fick draghjälp av herrtävlingens tvåa och trea, Johan Kjölstad respektive Anders Mölmen Höst, och var urstark på slutet.

Segertiden: 2:01:16, nästan tre minuter långsammare än ifjol.

– Det var kul att avgöra på ett annat sätt i år, det visar att jag kan åka fort och inte bara hänga med. Nu var det jag som höll högsta farten, konstaterar Hanna Falk som haltade kraftigt efteråt, dock enbart beroende på kramp.

På herrsidan var dramaturgin nästan identiskt, frånsett det faktum att Petter Eliassen gick ifrån aningen tidigare än Falk. Han nådde målområdet vid Hansenplatsen på tiden 1:43:38.

– Jag var sliten i de sista backarna men försökte få upp lite fart på de platta partierna. Sedan fick man adrenalin och då var det bara att köra på, säger Eliassen som hade en åttondeplats som bäst sedan tidigare, noterat 2014.

Nu kunde han titulera sig stolt segrare av Alliansloppet anno 2016.

– Det är fantastiskt. Jag hade inte trott att jag skulle klara av det, så det känns väldigt härligt.