Magdalena Eriksson gläds över Sverige VM-semifinalplats i Frankrike – och uppskattar stödet hemifrån Sverige.
Magdalena Eriksson gläds över Sverige VM-semifinalplats i Frankrike – och uppskattar stödet hemifrån Sverige.

Sverige inspireras av VM-stödet på hemmaplan

Sverige är framme i semifinal i fotbolls-VM i Frankrike. Landslaget har märkt av ett växande intresse hemifrån.

ANNONS
|

Sveriges VM-kvartsfinal mot Tyskland följdes av 25301 åskådare på plats på Roazhon Park i Rennes. Under matchen ekade blågula hejarklackramsor från läktarplats – och från Sverige ekar stödet hela vägen ned till Frankrike.

När damlandslaget mötte svenska medier under söndagsförmiddagen, vid det slott i Parigné som laget bott i de senaste dagarna, beskrev vänsterbacken Magdalena Eriksson stödet hon känner av från hemmaplan.

Lever i bubbla

- Det blir väldigt mycket meddelanden hemifrån. Mycket på sociala medier och folk som följer oss på storbildsskärm. Hela den biten känns otroligt kul, det inspirerar mig att vilja gå ännu längre, säger hon och berättar hur laget får energi av det svenska folket.

ANNONS

- Efter matcherna blir det mycket att man ser det. Jag gläds verkligen åt det, och det blir en extra motivation för mig. Sedan tycker jag det kan vara skönt också att bo på det här sättet. Komma iväg lite från verkligheten och få vara i sin lilla bubbla.

"Högsta prio"

Sverige lämnar nu slottet i nordvästra Frankrike för resa i sydostlig riktning – mot semifinal- och finalstaden Lyon. Blågult ställs mot Europamästaren Nederländerna i ondagens VM-semifinal.

Flera av de svenska spelarna har börjat prata om att de tror på ett historiskt VM-guld för Sverige. Men Magdalena Eriksson blickar framför allt fram emot nästa match.

- Just nu tänker jag faktiskt mest på att jag vill vinna en semifinal. Det är absolut högsta prio för mig. Sedan får vi ta nästa match. Att vinna en semifinal är mitt mål, säger hon.

ANNONS
Parigné, TT:s utsända

ANNONS