Elvira Öberg och Hanna Öberg. Arkivbild.
Elvira Öberg och Hanna Öberg. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Sverige tvåa igen: "Lite för långt upp i dag"

I Östersund tappade Sverige segerchansen på sista sträckan i skidskytte.
I Hochfilzen var det avgjort redan tidigare. Norge vann före Sverige igen.
– Det var lite för långt upp till Norge i dag, säger Elvira Öberg.

ANNONS

I mål skiljde det 31,6 sekunder, men det var på skjutvallen som det avgjordes. Sverige hade tio extraskott jämfört med Norges sex.

I det svenska laget ingick Anna Magnusson, Mona Brorsson, Hanna Öberg och Elvira Öberg.

I världscuppremiären i Östersund sköt Hanna Öberg bort Sveriges segerchans på sista sträckan. I Hochfilzen fick systern Elvira Öberg köra sistasträckan i stället.

Kämpade med fokus

Men det räckte inte för att kunna klå Norge. Elvira Öberg gick ut 21 sekunder efter norskan Ingrid Landmark Tandrevold.

– Ingrid gör en bra sträcka och då blir det svårt. Det var lite för långt upp idag, säger Elvira Öberg, som var en halv minut efter norskan i mål, till SVT.

ANNONS

– Jag var också lite trött i dag och fick kämpa med fokuset. Men jag är väldigt nöjd med min insats, det var skönt att få sätta dem i stå igen. Jag har inte bommat ett skott i stå, inte ens på träning, det tar jag med mig till nästa vecka.

Anna Magnusson körde första sträckan och kunde, efter två extraskott, skicka ut Mona Brorsson i täten – tätt följd av Tyskland och Norge.

Brorsson, som inte körde stafetten i Östersund, tvingades ta till två extra skott både i liggande och i stående och tappade 47 sekunder till täten efter sin sträcka, som då var Italien före Norge.

– Två plus två är för mycket, men jag krigade på i spåret, säger Brorsson till SVT.

"Hittade inte pricken"

Hanna Öberg var snabb i spåret men fick problem i ståskyttet, precis som i stafetten i Östersund. Det blev två extraskott och en långsam skjutserie.

– Jag kom dåligt in i ståserien, jag hittade inte pricken och behövde ta om och andas. Det blev lite skakigt (i benen) också, säger hon till SVT.

– Men jag har gått på under alla varven i spåret, åkningen är jag nöjd med.

Skidskyttarna laddar nu om för tävlingar i schweiziska Lenzerheide den 14-17 december.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS