Fridolina Rolfö (vänster) Sofia Jakobsson (mitten) och Kosovare Asllani (höger) har inte direkt behövt frysa de senaste dagarna.
Fridolina Rolfö (vänster) Sofia Jakobsson (mitten) och Kosovare Asllani (höger) har inte direkt behövt frysa de senaste dagarna.

Sverige utan luftkonditionering i rekordvärme

Över 40 grader och rekordvärme. Då saknar delar av den svenska VM-truppen luftkonditionering på sitt hotell i Rennes.

ANNONS
|

Det råder rekordvärme i Frankrike där temperaturen på flera håll klart har överskridit 40 grader de senaste dagarna.

Således är det knappast optimala förutsättningar när Sverige på lördagskvällen tar sig an sin mardrömsmotståndare Tyskland i VM-kvartsfinalen i Rennes. Och optimalt har det definitivt inte heller varit på lagets hotell som är utvalt av Internationella fotbollsförbundet Fifa. Detta avslöjar lanslagets presschef, Fredrik Madestam, för Fotbollskanalen.

- Det saknas luftkonditionering i vissa rum. Marika (Domanski Lyfors, landslagschef) kommer säkert att framföra det här till Fifa efteråt, säger han till webbplatsen.

ANNONS

Med andra ord är det flera av de svenska spelarna som inte heller på kvälls- och nattetid har kommit undan den extrema hettan i Frankrike.

- Vi och hotellägarna har lagt energi på att försöka lösa det här. Nu har vi fått in fläktar på rummen som saknar luftkonditionering, säger Madestam och tillägger:

- Vi har prioriterat spelarna sett till de svalaste rummen.

Avspark för Sverige–Tyskland är klockan 18.30 på Roazhon Park i Rennes.

TT

ANNONS