Tampa Bay slog rekord i grundserien med sina totalt 62 segrar. I slutspelet blev det ett nytt rekord: det första lag att vinna grundserien för att därefter åka ut efter 0–4 i matcher.
Tampa Bay slog rekord i grundserien med sina totalt 62 segrar. I slutspelet blev det ett nytt rekord: det första lag att vinna grundserien för att därefter åka ut efter 0–4 i matcher.

Tampas fiasko fullbordat: "Ett misslyckande"

Överlägset i grundserien – men i Stanley Cup-slutspelet svarade Tampa Bay för ett historiskt fiasko. Columbus vann även den fjärde matchen, 7–3, och tog sig därmed vidare i slutspelet för första gången i lagets historia.

ANNONS
|

- Vi bryr oss inte om vad som hände i grundserien. Om du inte uppnår målet att vinna allt är det ett misslyckande, sade Tampa Bays lagkapten Steven Stamkos till NHL.com efter matchen.

Rekordlaget Tampa Bay vann 62 matcher i årets grundserie – en segersiffra så hög att bara Detroit mäktat med samma bedrift under säsongen 1995-1996.

ANNONS

Men mot Columbus var ett chockat Tampa Bay piskat att vinna efter tre inledande förluster för att undvika ett förnedrande uttåg.

Det ville sig dock inte den här gången heller: Tampa Bay hamnade i ett tidigt tvåmålsunderläge, kämpade sig trots det tillbaka till 3–3 bara för att tappa och till slut förlora med 3–7.

- De var det bättre laget. Jag vet inte vad jag ska säga, om vi hade svaren skulle vi hittat ett sätt att vinna den här matchen. Det suger, sade Steven Stamkos.

Hedman inte med

Tampa slog därmed ytterligare en form av rekord genom att bli det första laget att vinna grundserien för att därefter förlora i slutspelet med 0–4 i matcher.

En som inte fanns på isen var den svenske backstjärnan Victor Hedman, som missat de två senaste matcherna på grund av en skada.

I Columbuslägret var det desto muntrare miner.

- Jag svimmade nästan på bänken. Alla hoppade in i varandra och skrek, sade Columbus Cam Atkinson om lagets reaktioner när Artemi Panarin gjorde 5–3-målet i den tredje perioden.

ANNONS

"Underbar känsla"

- Den här segern förtjänar fansen. De har väntat på det här tillfället väldigt länge.

Lagkaptenen Nick Foligno var nöjd, men menar att mycket jobb återstår.

- Det är en underbar känsla, men det här är bara en runda. Det är tre till kvar, sade han till NHL.com.

För Columbus väntar Toronto eller Boston i kvartsfinalen.

TT

ANNONS