Linköping vann med 10–5 mot Helsingborg – efter åtta mål av Felix Lanver. Arkivbild. Bild: Stefan Jerrevång/TT

Tangerat målrekord av Lanver i SSL

Felix Lanver bjöd på en historisk måluppvisning när Linköping gästade Helsingborg i superligan i innebandy. Den 23-årige forwarden stod för hela åtta fullträffar när bortalaget vann med 10–5.

Lanvers första mål dröjde fram till den 18:e minuten i den första perioden då han ökade på till 3–1 för Linköping – men det var alltså bara början på en sällan skådad målskörd.

Lanver slog till tre gånger om i mittperioden och dödade sedan matchen i tredje när han med fyra mål ökade på bortalagets ledning från 6–5 till 10–5.

Ingen spelare har gjort fler mål i en och samma match i herrarnas högstaserie i innebandy och tidigare är det endast två – Dan Lundqvist, Sjöstad IF och Alexander Galante Carlström, IBF Falun – som har noterats för åtta fullträffar.

Linköping passerar tack vare segern Helsingborg och är sexa i tabellen.

I kvällens andra match vann Sirius med 9–8 mot Warberg.