Daniel Teymur tog sin första UFC-seger i Globen.
Daniel Teymur tog sin första UFC-seger i Globen.

Teymur i tårar efter segern

Daniel Teymur fick vad han ville ha i Globen: en seger. Sedan kom tårarna.

ANNONS
|

Svensken smög in i pressrummet, bad om två stolar – en för att lägga upp benen på – och satt sedan där med en kall burk mineralvatten och njöt av segern mot Jo Sung-Bin, Sydkorea.

En kort stund senare brast det för honom. Efter ett videosamtal med familjen, som var på plats i Globen, kom tårarna för 31-åringen.

- Jag har inte släppt tårar sedan jag var 13 år, men nu gjorde jag det. Jag är överlycklig. Det är hur skönt som helst, säger han och berättar om samtalet.

ANNONS

- När jag såg dem fick jag mina känslor. Alla kom hit och de fick se mig vinna... Jag såg min fru, min mamma och pappa...

- Jag lämnade min fru ensam i en och halv månad. Det var tufft när jag var där borta (USA) och att hon var hemma själv. Det var jobbigt.

Efter tre raka förluster fick Daniel Teymur till slut stå i centrum och jubla över en seger i UFC.

Via ett enhälligt domslut mot Jo Sung-Bin lyfte han på armarna och firade med åskådarna.

- Det var en underbar känsla. En dröm. Jag visste att jag vann, säger han.

ANNONS

Rostem Akman – som med kort varsel ersatte Bartosz Fabinski– var glad och lycklig över att få göra sin första match i UFC. Känslorna var även vad han tog med sig till debuten i Globen.

Men det räckte ändå inte till mot Sergej Chandozjko från Ryssland.

Efter en imponerande förstarond åkte svensken i golvet i andra och fick sedan inte till en tillräckligt stark avslutning för att vinna.

TT

ANNONS