Alexander Lindahl låg bakom IBK Vänersborgs stabila seger i Skövde.
Alexander Lindahl låg bakom IBK Vänersborgs stabila seger i Skövde. Bild: Adam Andersson

Tidig stöt från IBK Vänersborg – tog då ny stabil seger

Kampen om en plats bland topp fyra fortsätter för IBK Vänersborg. Då kom både välbehövliga och välförtjänta poäng i bortamötet mot IBK Stöpen.
Det efter en förstaperiod och några riktiga drömminuter som blev avgörande.

|

Det är viktiga poäng på spel för IBK Vänersborg nu när grundserien går in i sitt slutskede. Det är fortsatt väldigt jämt i racet om vilka lag som ska placera sig över strecket och få kvala mot spel i division 1 till nästa säsong.

Vänersborg har det fortsatt i egna händer.

Det står klart efter att laget bortabesegrat IBK Stöpen under lördagskvällen i en match där Vänersborg kopplade ett rejält grepp om matchen redan i den första perioden och inte minst tack vare forwarden Alexander Lindahl.

Lindahl såg nämligen till, med en fullträff och två framspelningar, att ligga bakom tre mål inom loppet av tre minuter och 14 sekunder vilket banade väg för Vänersborgs 5–-ledning.

Ledningen utökades till 8–2 under mittakten innan hemmalaget från Skövde började äta sig in i matchen och skapa lite kontakt, men närmare än så kom man inte.

IBK Vänersborg vann matchen med 9–6 och får nu ladda för det högintressanta hemmamötet med streckkonkurrenten Tygriket på lördag.

IBK Stöpen – IBK Vänersborg 6–9 (2–5, 2–3, 2–1)

Division 2, Västergötland herr

Målen, Vbg: 0–1 Wilmer Kumlin (1:28), 0–2 Alvin Söderblom (7:19), 0–3 Alexander Lindahl (9:17), 0–4 Ludvig Wändal (11:03), 1–5 Ludvig Wändal (12:31), 2–6 Alexander Lindahl (20:18), 2–7 Elias Berg (22:00), 2–8 Olle Gustavsson (23:33), 6–9 Alvin Söderblom (56:18).