Ludwig Augustinsson.
Ludwig Augustinsson. Bild: Erik Simander/TT

Tillbaka efter skada – tror på spel i EM-premiären

Ljumskskadan gjorde att han missade ligaavslutningen med Werder Bremen och Sveriges två förberedande matcher. Men Ludwig Augustinsson tror på spel i Blågults EM-premiär mot Spanien.
– Jag tror att jag har bra chanser att få spela, säger han.

ANNONS

Två dagar före ligaavslutningen hemma mot Mönchengladbach valde Ludwig Augustinsson att nöta frisparkar och hörnor.

Ett val som blev kostsamt.

Efter ett hugg i ljumsken lämnade han träningsplanen – och tvingades till en sämre tajmad vila med tanke på klubblagets tuffa tabellposition och sommarens EM-slutspel.

Werder Bremen förlorade sedan med 2–4 och degraderades till andradivisonen i Tyskland.

27-åringen missade även Sveriges EM-förberedande matcher mot Finland, 2–0, och Armenien, 3–1.

Augustinsson är redo

Men nu är vänsterbacken tillbaka, kör för fullt i Göteborg och siktar på att vara en del av den svenska backlinjen som på måndag ställs mot Spanien i Sevilla.

– Jag har gjort fyra, fem träningar med laget och haft ganska hög belastning. Jag känner mig pigg, inga problem alls. Jag är redo.

ANNONS

– Det är klart att jag hade velat göra några minuter i träningsmatcherna men samtidigt så har jag gjort en hel del matcher den här säsongen; över 30 matcher med liga och cup och allt.

– Jag är redo att spela full tid, om det blir så. Den här skadan har inte hindrat mig så mycket.

Ludwig Augustinsson missade stora delar av EM-kvalet på grund av en knäskada och har därefter även missat flera landskamper, matcher där Pierre Bengtsson oftast har tagit hand om vänsterkanten.

"Bra form"

Och det är just Bengtsson – 33-åringen som petades, kallades in som reserv och till slut fick plats i EM-truppen – som är Augustinssons "konkurrent" i kampen om den "öppna" platsen till vänster i backlinjen.

– Jag känner att jag kommer från en rätt bra säsong personligen. Jag känner mig i bra form, har bra självförtroende och jag tror att jag har bra chanser att få spela, säger Augustinsson vars två senaste landskamper är VM-kvalsegrarna mot Georgien och Kosovo, 1–0 respektive 3–0.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS