Jaroslav Silhavy slutar som tjeckisk förbundskapten.
Jaroslav Silhavy slutar som tjeckisk förbundskapten. Bild: Petr David Josek/AP/TT

Tog Tjeckien till EM – nu slutar förbundskaptenen

ANNONS

Jaroslav Silhavy slutar som förbundskapten för Tjeckien, trots att laget på måndagskvällen säkrade spel i fotbolls-EM nästa år.

– Även om vi är väldigt glada nu hade vi redan inför matchen beslutat att inte fortsätta, sade han till tjeckisk tv efter att ha ordnat EM-biljetten via en 3–0-seger mot Moldavien.

Silhavy, 62, har varit förbundskapten sedan 2018 och förde Tjeckien till EM-kvartsfinal 2021. Under EM-kvalet har han dock kritiserats.

– Pressen har varit enorm och ibland har det varit för mycket. Det är en faktor till att vi ger oss, säger han.

I helgen skickades tre tjeckiska spelare hem från landslagssamlingen efter ett nattklubbsbesök inför mötet med Moldavien.

ANNONS

Tjeckien slutade tvåa i kvalgrupp E, på samma poäng som ettan Albanien.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS