Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Trollhättan fortsätter locka handbollslandslag

Handbollslandslag plus Trollhättan är lika med sant.
Herrarnas U-landslag gör som damerna och laddar upp för mästerskap i Arena Älvhögsborg.
– Hit återkommer jag gärna igen, säger förbundskapten Dennis Sandberg.

KFUM Trollhättan kan det här med att ta hand om handbollslandslag. Svenska damlandslaget är en återkommande besökare i stan och nu har klubben även lyckats locka herrarnas U20-landslag.

– De ringde till mig och frågade. De hade hört från damlandslaget att det var bra i Trollhättan och ville också komma hit. Det är väldigt kul, säger KFUM Trollhättans Eje Grönquist.

Här inleds resan mot EM

För damlandslaget har Trollhättan varit sista stoppet inför de senaste årens stora mästerskap, för U20 är det första lägret inför sommarens EM i Portugal.

– Jag tog över det här landslaget inför säsongen och det här är vårt första riktiga landslagsläger tillsammans, vi har bara haft tre träningsdagar tidigare. Det är grymt att äntligen få vara på läger, vi har saknat det. Man får mycket energi av killarna, de vill så otroligt mycket och det är roligt, säger förbundskapten Dennis Sandberg.

Landslaget tillbringar helgen i Trollhättan och när TTELA-sporten kommer på besök pågår fystester i Entréhallen i Älvhögsborg.

Spelarnas snabbhet, spänst och kondition mäts.

– Man vill gärna se en förbättring hela tiden i alla tester. Det är inget som säger att man inte får vara med för att man inte gör ett visst resultat, men vi vill se att man förbättrar sitt testresultat hela tiden.

Spelarna får visa upp sig

Just den här delen håller fysansvarige Pontus Axell i och Dennis Sandberg kan luta sig tillbaka på läktaren och bara observera.

– Det här lägret är fram för allt viktigt för spelarna. Det gäller för dem att visa att de klarar av att vara med på den här nivå. Det är en jäkligt hög nivå och konkurrensen är hård. Det är viktigt för dem att visa att de klarar av konkurrensen och att de håller, och att de visar hyggliga testresultat med, säger han.

LÄS MER: Blågul EM-uppladdning i Älvhögsborg

Lite senare på dagen ska laget göra fler tester i gymmet på Älvhögsborg, och på lördag och söndag blir det handbollsträning i A-hallen.

– Jag har inte varit i Trollhättan sedan Kropps spelade här för då spelade jag själv i RIK (Redbergslid). Damlandslaget har varit här flera år i rad inför mästerskap och lämnade positiva omdömen, så det var inga problem alls för mig att åka hit, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att det är roligt att se andra ställen också, för man åker ofta till samma ställe. Det är en grym anläggning och det finns allt. Det är nära till hotellet och allt är inom gångavstånd, sånt är grymt. Och så har vi fått ett jättebra bemötande, det finns inget att klaga på, säger Dennis Solberg.

Tankarna på EM

Även om det är några månader kvar innan det är dags för EM i Portugal, som spelas 7-17 juli i Porto, är tankarna redan där för Sandberg & co.

– Vi ledare tänker mycket på mästerskapet. Framförallt ska vi ta ut spelare så det gäller att vi får se så många som möjligt och kan bilda oss en uppfattning om dem. Vi funderar ganska mycket, det är något som ligger i bakhuvudet hela tiden.

LÄS MER: OS-fyran kommer till Trollhättan

I mästerskapet ställs Sverige i gruppspelet mot Kroatien, Frankrike och Montenegro.

– Det är en tuff grupp, så är det bara. Men jag tycker att vi har ett lag här som mycket väl kan konkurrera om topp fyra-fem. Vi kan vinna men vi kan också komma tvåa, det är så jäkla små marginaler i EM, säger förbundskapten Dennis Solberg.