Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristian Karlsson är vidare i VM efter en ny komfortabel seger. Bild: MANFRED SCHILLINGS
Kristian Karlsson är vidare i VM efter en ny komfortabel seger. Bild: MANFRED SCHILLINGS

Trollhättestjärnan vidare i VM – nu väntar giganten

Kristian Karlsson fortsätter imponera i Sydafrika. I singelspelets andra omgång tog han sig på nytt vidare utan några större problem.
Men nu kommer Trollhättestjärnan få bekänna färg.

Regerande världsmästare och vidare till kvartsfinal i dubbel tillsammans med Mattias Falck och VM-resan fortsätter även i singelspelet för Trollhättans bordtenniskung Kristian Karlsson.

Han började mästerskapet med att fullständigt köra över den unge rumänen Darius Movileanu med 4–0 i set och totalt endast 13 förlorade bollar på hela matchen.

I den andra omgången ställdes Karlsson mot belgaren Adrien Rassenfosse i en match som skulle bli några snäpp klurigare, men som fortfarande dominerades av Trollhättestjärnan.

Kristian Karlsson sköljde över belgaren och vann det första setet med förkrossande 11–1 och fortsatte sedan med att knipa det andra setet med siffrorna 11–6.

Rassenfosse spelade upp sig därefter och vann det tredje setet, men det här var fortfarande Karlssons match.

12–10 i det fjärde setet följdes upp med 11–8 i det femte och saken var klar. Kristian Karlsson är vidare till den tredje omgången, tillika 16-delsfinal, i singelspelet.

Men där kommer det, minst sagt, att bli tuffare.

Ställs mot världstrean

Kristian Karlsson är nämligen lottad att nu ställas mot kinesen Ma Long. Long som är rankad trea i världen, har fyra OS-guld och makalösa elva VM-guld på meritlistan. Ma Long har också gått i genom sina två första matcher i VM utan att förlora ett enda set.

Matchen mellan Kristian Karlsson och Ma Long spelas under onsdagen klockan 12.30 svensk och sydafrikansk tid.

I kvartsfinalen i dubbel ställs Kristian Karlsson och Mattias Falck antingen mot det koreanska paret Lee Sangsuu/Cho Daesong eller Lonescu/Robles från Rumänien och Spanien.