Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Alexander Almqvist valde Oddevold för de kommande två säsongerna. Bild: Oddevold

Trollhättetalangen har skrivit på för Oddevold

Oddevold fortsätter att plocka talanger från Trollhättetrakten.

Senast i raden är 18-årige Alexander Almqvist som redan har erfarenhet från tre division 2-säsonger med Skoftebyn som i höst ramlade ner i trean.

– Jag vill spela högre upp i seriesystemet. Oddevold verkar vara en proffsig klubb som vill något och dessutom ser jag fram emot att tränar av Janne Carlsson och Johan Patriksson, säger Almqvist till Bohusläningen.

– Alexander är en lovande allroundspelare med kvaliteter som också skaffat en del rutin trots sin unga ålder, säger Oddevolds sportchef, Johnny Schöön.

Almqvist - som har Trollhättans BoIS som moderklubb har under hösten och vintern regelbundet tränat med Oddevold, men har också haft ögonen på sig från annat håll som Degerfors där han också varit på provspel och gjort ett gott intryck. Almqvist har också varit kallad till U-landslagsläger, men har ännu inte fått chansen i någon landskamp.

– Vi är glada att han till slut valde oss de kommande två säsongerna. Ett bra steg för en ambitiös spelare som vill acklimatisera sig i en högre serie. Han är en klok spelare under utveckling som vid sidan av fin spelförståelse har en bra fot och är bra på huvudet, säger Schöön.

Oddevold avser främst att använda honom som mittback med möjlighet att spela som mittfältare. Backrollen fick han under säsongen en hel del erfarenhet av när Skoftebyn drabbats av flera spelarskador – och där trivdes han bra.

– Det är mittback jag vill spela i framtiden, säger Almqvist som ser fram emot konkurrensen om en plats i startelvan.