Trollhätteföraren efter sin comeback: ”Riktigt roligt”

Efter flera års uppehåll, är Stefan Alenmalm, SMK Trollhättan, tillbaka i rallysvängen igen:
– Det var härligt att få känna lite puls igen, säger han efter att kört i mål i Hälsingerallyt i helgen.

ANNONS
|

Stefan tävlade förr med en Toyota Corolla och det var även en sådan han startade i Hälsingerallyt med. Nu är det dock inte samma bil:

– Det är en helt nybyggd bil som jag gjort efter det nya reglementet, där jag kan ha mer effekt i motorn och bättre växellåda, berättar han.

Efter att han och Ida Bood haft lite problem på de två inledande sträckorna, blev det bättre flyt på de två avslutande:

– Intercomen krånglade i början, men efter service fick vi ordning på den och då hörde jag var jag skulle ta vägen, berättar Stefan. Det var länge sedan man körde, så var det en del att småjustera, men det var riktigt roligt att vara tillbaka.

ANNONS

Bra fart på duon

Stefan avslöjar också att det blir en SM-satsning i år. Boden stod han över men resten kommer han att köra och då innebär det ytterligare en hemmaförare när finalen går i Trollhättan i september.

Stefan och Ida slutade sexa i klassen FWD, och på placeringen efter kom Johan Lundqvist/Carl Örberg, SMK Trollhättan. De hade bra tempo på sträckorna men tappade en del på den andra sträckan vilket gjorde att de sjönk i resultatet.

Glenn Ström och Pierre Ellison, Dals MK, körde in på en åttonde plats i klassen 4 WD.

Problem med bakdrevet

Vintercupen i enduro körde vidare med sin tredje deltävling i helgen och Tibro stod som arrangörer. Detta är Robert Fribergs hemmaklubb, även om han är från Frändefors, men det ville sig inte för honom här. Han låg bra med men fick problem med bakdrevet:

– Det tog slut på det sista varvet med ett bakdrevshaveri. Kedjan krängde av redan på det andra varvet och det blev säkert en skada då på bakdrevet, säger Robert.

Annars hittar man den tuffaste duellen mellan våra lokala förare i klassen 60+. Här körde SMK Trollhättans Dan Ask in som femma, placeringen före klubbkompisen Kennet Eriksson och som sjua kom Bo Karlsson, lilla Edets MCK.

ANNONS

Resultat Vintercupen deltävling 3, Tibro

Senior: 1) Albin Elowson, SMCK Skövde, 17) Robert Friberg, Tibro MK.

Bredd: 1) Fredrik Georgsson, Tibro MK, 25) Marcus Eriksson, SMK Trollhättan, 28) Joel rådberg, do.

-39: 1) Niklas Mörk, Laxå MK, 19) Simon Henriksson, Lilla Edets MCK, 90) Marcus Göransson, do.

40-49: 1) Mårten Gustavsson, Försvarsmaktens MK, 12) Per-Olov Ask, Lilla Edets MCK, 32) Per Hedskog, SMK Trollhättan, 76) Emil Kårlin, Lilla Edets MCK.

50-59: 1) Klas Elofsson, Skene MS, 56) Marcus Ljung, SMK Trollhättan, 58) Tommy Berndtsson, do.

60+: 1) Inge Edberg, Norrahammars MK, 5) Dan Ask, SMK Trollhättan, 6) Kennet Eriksson, do, 7) Bo Karlsson, Lilla Edets MCK.

ANNONS