Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Åsebrosonen efter profilernas återkomst: ”Får nypa sig i armen”

Profilvärvningarna Marcus Berg och Oscar Wendt har debuterat för IFK Göteborg sedan återkomsten – då njuter Blåvitts Åsebroprodukt Sebastian Eriksson av tillvaron och presterar dessutom på toppnivå.
– Jag är väldigt tacksam, glad och stolt över att få spela så här och fortfarande vara med där ute, säger Eriksson till GP.

Efter en lite trög start på säsongen har IFK Göteborg nu två raka segrar i bagaget och det kan man till stor del tacka sin Åsebro IF-fostrade 32-åring för. Sebastian Eriksson gjorde nämligen mål mot Östersund och under helgens möte med Mjällby låg han bakom två av lagets fullträffar i 3–2-segern.

Det var dessutom en speciell match för Eriksson.

Kanske framför allt eftersom att hemvändarna Marcus Berg och Oscar Wendt var tillbaka i den blåvita tröjan igen efter sina långa utlandssejourer.

”Drömt om det”

– Jag är väldigt tacksam, glad och stolt över att få spela så här och fortfarande vara med där ute. Jag har varit med om mycket i karriären. Jag har haft tre tunga skador. Jag har fått vara i Blåvitt i många år och vara proffs i några år. Man känner att det kanske inte är så många år kvar heller. Speciellt när de här är hemma igen, är det något jag aldrig har trott att jag ska få vara med om. Jag har drömt om det men jag trodde faktiskt aldrig att de skulle komma hem igen. Så är det. Jag får nästan nypa mig i armen lite och känna mig oerhört stolt över att spela i Blåvitt, säger en känslosam Sebastian Eriksson till Göteborgs-Posten.

Det var helt enkelt en annorlunda känsla att kliva ut på Gamla Ullevis gräsmatta den här söndagen trots att Eriksson gjort det så många gånger tidigare.

– Det var en speciell känsla idag, att ha dem på planen. Jag har faktiskt aldrig spelat med Mackan och Oscar. Mackan drog ju tidigt, sommaren 2007, ungefär samtidigt som jag kom upp och Oscar drog ju nått år innan. Så det var något extra att få spela med dem idag, säger Sebastian Eriksson.

Lider med Jakob Johansson

Han nämnde tidigare att han inser att det kanske kommer ett slut på fotbollskarriären inom några år. En som nyligen fick lägga skorna på hyllan är lagkamraten och Trollhättesonen Jakob Johansson. Detsamma gäller Pontus Wernbloom.

– Jag har två mycket goda vänner som inte är med längre. Som inte hade velat något annat än att vara det. Så det har jag också med mig i bakhuvudet. Dels att det kunnat vara jag, och dels att jag lider med mina kompisar. Nu när vi är hemma allihopa – så får de inte vara med längre. Det är vemodigt som fan, tråkigt på alla sätt. Skönt att vinna idag både för Pontus och Jakobs skull, säger Sebastian Eriksson till GP.