Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
IFK Trollhättan-fostrade Alen Kasumovic har varit en av FCT:s främsta spelare hittills under säsongen. Detta trots att han fått spela på en ny position. Bild: Stefan Bennhage

Alen trivs i sin nya roll

Alen Kasumovic är i grund och botten mittback, men har på sistone fått agera wingback i FC Trollhättan. Och det med stor framgång.
– Jag tycker att det har fungerat riktigt bra, säger 25-åringen.

En stark mittbacksuppsättning och en tidig skada på den tilltänkte wingbacken Ronni Mleczkovicz är ingredienserna som skickat ut Alen Kasumovic på högerkanten. Tidigare har han varit en stabil mittback på division 1- och division 2-nivå, men under FCT:s fina vår har han mestadels agerat ute på kanten.

– Jag tycker att det har fungerat riktigt bra. Att defensiven skulle sitta visste jag nog, men i de senaste matcherna tycker jag att har kommit upp bra i banan också, berättar Kasumovic, som har bidragit till mål och målchanser genom sin fina inläggsfot.

– Den har alltid funnits där, men nu får den utrymme, hävdar han.

Kan bli mittback igen

I söndagens möte med Värnamo finns det dock "risk" för att han får återvända till sin gamla position. Lagkapten Fredrik Sundström är nämligen avstängd.

– Jag har ingen aning om hur det blir, det får vi nog reda på under lördagen. Men blir jag mittback så är det inga problem, jag spelar där tränaren sätter mig.

LÄS MER: DIREKT: IFK Värnamo mot FC Trollhättan

Senast blev det förlust för FCT hemma mot Assyriska Turabdin (2-4), vilket gjorde att den närmast häpnadsväckande sviten på tolv raka seriematcher utan förlust sprack. Dessförinnan blev det två kryss mot bottenlaget Lund. Tre poängtapp som har gjort att man tappat mark i toppstriden.

– Nu handlar det om att vi ska studsa tillbaka. Det är klart att det alltid svider efter en förlust, men jag tycker att vi har kunnat se ganska nyktert på den. Vi vet vad som gick fel och vad vi kommer behöva förbättra på söndag.

Bra insats krävs

En bra insats kommer att krävas för att påbörja en ny förlustlös svit. Helgens motståndare Värnamo tränas av den gamla storspelaren Jonas Thern, och fick en bra start på hösten genom att besegra Åtvidaberg med 2-0 i den föregående omgången.

– Det kommer absolut att bli tufft, var det något som förlusten senast visade så var det att man måste komma upp i en hundraprocentig nivå i varje match, annars kommer man att förlora.

Värnamo-FCT

Finnvedsvallen, söndag kl 17.00

Läget i laget

Adam Engelbrektsson och Ronni Mleczkovicz är skadade sedan tidigare. Dessutom är lagkapten Fredrik Sundström avstängd efter att ha fått ett gult kort för mycket.

Så går snacket

Efter tolv raka matcher utan förlust kom till slut ett nederlag i höstpremiären mot Assyriska Turabdin. Analysen efteråt var att offensiven fungerade bra, men att defensiven sviktade.

– Vi har tittat på delar av matchen i efterhand och kommit fram till att anfallsspelet var bra om än ineffektivt, med de chanser vi hade skulle vi ha gjort fler än två mål. Sättet vi släpper in målen på är dock oacceptabelt, berättar William Lundin.

Nu väntar Värnamo, som ligger på den nedre halvan av tabellen och föll mot FCT med 0-3 i vårmötet.

– Men de har blivit mer cyniska nu, så det kommer bli tufft. Det gäller att vårt försvarsspel och vårt omställningsspel kommer upp i samma nivå som tidigare under säsongen, förklarar Lundin.

Preliminär startelva

Simon Forslund - Alen Kasumovic, Alexander Leksell, Markus Karlsson - Emil Niklasson, Richard Cindric, Anders Mogren, Johan Lundgren, Sean Conaboy - Albinot Rexhepi, Robert Lipovac.

Så går det

Efter succévåren har man kanske lite orimligt höga förväntningar på FCT, som trots allt är nykomling. Tre raka matcher utan vinst är dock en oroande trend, och borta mot ett Värnamo på uppgång blir det svårt att få med sig samtliga tre poäng.

TTELA-sporten tippar:

2-2.