Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Engjell Ramadani och hans VIF tar emot Lindome GIF på Vänersvallen. Bild: Christian Flodin
Engjell Ramadani och hans VIF tar emot Lindome GIF på Vänersvallen. Bild: Christian Flodin

Anfallaren stor hjälte – VIF vinnare i publikmatchen

Vänersborgs IF fick äntligen släppa in delar av sin publik – då fick laget vinna igen när Lindome slogs med 2–1. Det kan man till stor del tacka sin anfallare Engjell Ramadani för.
– Det är så jävla gött att få ha våra supportrar på läktaren, säger Ramadani.

Fredagskvällen den 4 juni 2021. Det var kvällen när delar av Vänersborgs IF:s publik och supportrar äntligen fick se sitt lag spela fotboll i division 1, då restriktionerna lättats upp litegrann igen.

Vilken match man fick se sen.

LÄS MER: Nyförvärvet efter debuten: ”Visste vi skulle vinna”

Det var nog inte många i publiken på Vänersvallen som förstod hur det kunde stå 0–0 efter den första halvleken när Vänersborg tog emot Lindome.

Det skapades nämligen chans efter chans efter chans.

Inledningsvis var det gästerna som styrde tillställningen och det såg många gånger ut som att VIF-målvakten Sebastian Ekholm skulle tvingas kapitulera. Lindome hade både friläge som missades och mål som blev bortdömt för offside.

– De får styra och ställa lite hur de vill i den första halvleken, tycker jag, säger Engjell Ramadani.

Fick inte in bollen

Men även Vänersborg skapade chanser som minst sagt var farliga. Claes Nyman prickade stolpen, Nils Berners skott räddades på mållinjen och även Engjell Ramadanis avslut fastnade på mållinjen.

Bollen ville helt enkelt inte in.

Till den andra halvleken hade Vänersborgs IF pratat ihop sig ordentligt för det var ett helt nytt hemmalag som kom ut på planen. Ramadani erkänner att tränare Kilner gett klara direktiv.

– Vi säger mycket i paus. Jag vill inte säga så mycket om vad, men Andy gav oss en del hårtorkar. Vi är så jäkla starka mentalt att vi inte tar något personligt utan ser det bara som motivation. Vi visar att vi kan förändra en match, säger Ramadani.

VIF pressade tillbaka gästerna rejält och radade upp fina möjligheter för att ta ledningen, men det verkade som förgjort. Skulle laget återigen få gå mållösa från en fin insats?

Tankarna fanns.

– Ja, men det var det vi snackade om i halvtid också. Vi har inte haft marginalerna med oss, men vi får inte tycka synd om oss själva. Vi måste kämpa vidare trots att vi inte får in bollen, säger Ramadani.

Ramadani hjälte

Till slut skulle det komma – och då var det anfallaren som blev hjälten.

Med kvarten kvar fick Engjell Ramadani äntligen utdelning när han prickade in ett strålande skott med vänsterfoten och 1–0 var ett faktum.

Och han var inte klar.

Minuterna senare fick han bollen i straffområdet efter en frispark och från nära håll pangade han in 2–0 till VIF.

– Vi gjorde en likadan variant mot Ljungskile. Den gången sköt jag över och nu satt den, så det var skönt (skratt), säger Ramadani.

Saken var dock inte klar, för i slutminuterna lyckades Lindome reducera och skapa ett rejält drama.

Men publiken på Vänersvallen fick jubla i sin återkomst, för Vänersborgs IF höll ut och vann matchen med 2–1.

– Det här är underbart. Jag har saknat det här så jäkla mycket. Det här är första gången för mig där jag har VIF-supportrar här. De brukar vara utanför stängslet, men idag är det så jävla gött att få ha våra supportrar på läktaren och känna av deras stöd, säger Engjell Ramadani.

Vänersborgs IF – Lindome GIF 2–1 (0–0)

Målen: 1–0 Engjell Ramadani (77), 2–0 Engjell Ramadani (82), 2–1 Robert Lipovac (85).

Så startade VIF: Sebastian Ekholm – Hani Shurrab, Fabian Falkstrand-Ransjö, Halid Zekovic, Anton Hellborg – Hugo Engström, Nils Berner, Lacaso Hussein – Claes Nyman, Niklas Andersson, Engjell Ramadani.