Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Claes Nyman prickade äntligen nätet igen – och då räddade målet tre livsviktiga poäng. Bild: Christian Flodin
Claes Nyman prickade äntligen nätet igen – och då räddade målet tre livsviktiga poäng. Bild: Christian Flodin

Anfallarens lättnad – efter VIF:s viktiga seger: ”Äntligen”

Han kom direkt från en sjukdom och utan att ha gjort mål sedan i augusti – då blev Claes Nyman hjälte för Vänersborg när anfallaren gjorde det ack så viktiga segermålet i streckmötet med Assyriska.
– Otroligt skönt att det var ett så pass viktigt mål, säger Claes Nyman.

VIF-anfallaren Claes Nyman flög ut ur startblocken den här säsongen och var ett av Vänersborgs stora utropstecken under lagets succéstart med sina fyra mål på de fem första omgångarna.

Men därefter har det gått tyngre sett till produktionen.

Från den 30 april skulle det dröja nästan fyra månader innan nästa fullträff kom. Den var dock viktig då Nyman låg bakom 2–1-segern mot Österlen på bortaplan. Sedan dess har nästan sju ytterligare veckor passerat utan att anfallaren prickat rätt, men i streckmötet med Assyriska var det dags igen – och återigen var det av största vikt.

Matchen stod 1–1 och Assyriska hade precis haft ett jätteläge att ta ledningen en bit in i den andra halvleken när Vänersborg gick till motattack.

Bollen slogs in i straffområdet där Niklas Andersson nickade bollen till just Claes Nyman – som inte tvekade.

– Jag drar den på halvvolley in på sidan av målvakten och från ganska nära håll. Det var gött att få sätta en boll, äntligen, säger Claes Nyman.

Hur mycket betyder det att få sätta den i det läget?

– Otroligt skönt att det var ett så pass viktigt mål. Det var väl inte mest logiskt att det skulle komma just idag, men jag tar det, säger Nyman.

Niklas Andersson tillbaka

Nyman var också en av de spelare som VIF fick tillbaka till matchen mot Assyriska efter frånvaron från förra omgången. Då drogs anfallaren med en förkylning, men var nu återigen spelredo. Det var även Alexander Karlsson som då drogs med en avstängning och inte minst var även Niklas Andersson tillbaka i anfallet efter att ha dragits med hjärtproblem.

– Det var roligt och skönt att spela igen. Det har varit frustrerande att vara borta. Jag har kunnat träna och inte känt av någonting, men samtidigt har det känts viktigt att ta reda på vad det är för någonting. Det är inget man chansar med och fotboll kanske inte är det viktigaste i livet då, säger Niklas Andersson.

Har det funnits oro?

– Nej, man hade ju bara fått acceptera om det hade varit någonting. Då får ju fotbollen kliva åt sidan, men det var skönt att det inte visade någonting. Inte än i alla fall. Jag ska göra ett nytt test nästa vecka, men jag var hos en hjärtspecialist och då såg det bra ut, säger Andersson som också låg bakom målet som blev matchavgörande.

Inställningen det viktigaste

2–1-segern mot Assyriska (VIF: första mål kom av Marwin Leidewall i den första halvleken som var en av matchens bästa spelare) innebär att Vänersborg skapar sig en liten lucka till lagen under det negativa strecket i det getingbo som råder runt den där 14:e och 15:e platsen som alla vill undvika.

– Vi måste bara spela som idag och kriga. Det kommer kanske inte vara den allra finaste fotbollen, men bara vi kämpar så tror jag att vi har möjlighet att spöa alla lagen om bollen studsar vår väg, säger Niklas Andersson.

Även Claes Nyman ser fram emot avslutningen av säsongen.

– Jag hoppas att vi kan rida på den här vågen nu och få med oss lite bra resultat i resten av matcherna.

Vänersborgs IF – Assyriska IK 2–1 (1–1)

Ettan södra, Vänersvallen

Målen: 0–1 Alex Petrovic (18), 1–1 Marwin Leidewall (24), 2–1 Claes Nyman (60).

Så startade VIF: Sebastian Ekholm – Anton Hellborg, Fabian Falkstrand-Ransjö, Milos Andelkovic, Halid Zekovic – Alexander Karlsson, Nils Berner, Hugo Engström – Marwin Leidewall, Niklas Andersson, Claes Nyman