Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Bennhage skrev på för två år i FCT

Nu är det klart – David Bennhage, 31 år om en dryg vecka, spelar nästa säsong för FC Trollhättan. – Det känns bra och spännande, en utmaning, säger huvudpersonen själv. På fredagen skrev han på ett kontrakt som löper över två år.

Det har länge varit på gång, men nu är det definitivt – David Bennhages övergång från Ljungskile SK till FC Trollhättan.

Under fredagen ritade han på övergångshandlingarna och Fredrik Nyqvist, sportsligt ansvarig i FCT, är förstås mer än nöjd med det senaste nyförvärvet.

– Vi får en spelare med erfarenhet från lite tuffare miljöer, han har varit med länge på elitnivå och vet vad som krävs, säger Nyqvist.

David Bennhage är ursprungligen från Trollhättan, fotbollsfostrad i TFK, men hamnade under studietiden i Halmstad och IF Leikin.

Därifrån gick fotbollsresan till IK Oddevold, vidare till Ängelholms FF och slutligen Ljungskile SK där det betydde spel i superettan, totalt 134 matcher.

– David blir lite av en pappa i det här unga laget, något vi saknat tidigare. Det syntes faktiskt i vissa matcher den gångna säsongen, menar Fredrik Nyqvist.