Det blir inget fotbolls-DM med anledning av pandemin.
Det blir inget fotbolls-DM med anledning av pandemin. Bild: KRISTER ANDERSSON

Beskedet: Fotbolls-DM ställs in

Nu har Västergötlands och Dalslands fotbollsförbund kommit med nya besked. Fotbolls-DM blir inställt och lag under elitnivå får vänta ytterligare på att börja spela träningsmatcher.

ANNONS
|

”Utifrån gällande riktlinjer pga Corona samt diskussioner mellan distrikten och Svenska Fotbollförbundet meddelar Västergötlands FF följande för perioden t.o.m. den 7 mars. Träningsmatcher för lag på nivån under elit (division 1 damer och division 2 herrar och nedåt) ställs in. DM-gruppspelet för damer och herrar, som skulle startat 5-7 mars, ställs in. Det cupspel som skulle följt under säsongen, kommer heller inte att genomföras. Riktlinjer för perioden efter 7 mars väntas komma den 5 mars”.

Så skriver Västergötlands fotbollförbund på sin hemsida. Riktlinjerna man rapporterar om gäller även i Dalsland.

Beskedet innebär bland annat att Vänersborgs FK inte får spela sin planerade träningsmatch mot FC Trollhättan i helgen.

ANNONS

Dalslands fotbollförbund meddelar också att matcher för lag med spelare födda 2005 eller senare får genomföras, men tåls att funderas på. Så här skriver man:

”Fortsatt gäller att födda 2005 och senare får spela enstaka matcher, men man bör fundera på om det är värt att åka på match i rådande situation”.

Även Västergötlands fotbollförbund skriver att tidigare riktlinjer för lag med spelare födda 2005 eller senare fortsatt gäller.

ANNONS