Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Det blir inget fotbolls-DM med anledning av pandemin. Bild: KRISTER ANDERSSON
Det blir inget fotbolls-DM med anledning av pandemin. Bild: KRISTER ANDERSSON

Beskedet: Fotbolls-DM ställs in

Nu har Västergötlands och Dalslands fotbollsförbund kommit med nya besked. Fotbolls-DM blir inställt och lag under elitnivå får vänta ytterligare på att börja spela träningsmatcher.

”Utifrån gällande riktlinjer pga Corona samt diskussioner mellan distrikten och Svenska Fotbollförbundet meddelar Västergötlands FF följande för perioden t.o.m. den 7 mars. Träningsmatcher för lag på nivån under elit (division 1 damer och division 2 herrar och nedåt) ställs in. DM-gruppspelet för damer och herrar, som skulle startat 5-7 mars, ställs in. Det cupspel som skulle följt under säsongen, kommer heller inte att genomföras. Riktlinjer för perioden efter 7 mars väntas komma den 5 mars”.

Så skriver Västergötlands fotbollförbund på sin hemsida. Riktlinjerna man rapporterar om gäller även i Dalsland.

Beskedet innebär bland annat att Vänersborgs FK inte får spela sin planerade träningsmatch mot FC Trollhättan i helgen.

Dalslands fotbollförbund meddelar också att matcher för lag med spelare födda 2005 eller senare får genomföras, men tåls att funderas på. Så här skriver man:

”Fortsatt gäller att födda 2005 och senare får spela enstaka matcher, men man bör fundera på om det är värt att åka på match i rådande situation”.

Även Västergötlands fotbollförbund skriver att tidigare riktlinjer för lag med spelare födda 2005 eller senare fortsatt gäller.