Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kajsa Mazola hoppades få spela dubbelserie den här säsongen. Bild: TTELA
Kajsa Mazola hoppades få spela dubbelserie den här säsongen. Bild: TTELA

Besvikelsen efter nya beskedet: ”Fruktansvärt tungt”

Fotbollspremiärerna skjuts upp till 22-23 maj för division 2 och 3 på herrsidan och division 1 på damsidan. För divisionerna under dessa får premiären vänta till 11 juni och enkelserier väntar.
Ett beslut som lett till besvikelse i bland annat division 4-klubben Trollhättan FK.
– Det går inte att komma i från att det är förbannat tråkigt att vi inte kan vara 22 personer på en mega-yta, säger tränaren Kajsa Mazola.

Fotbollsserierna under eliten har länge gått i väntans tider på att få börja spela igen. Det kommer man få fortsätta göra.

Under fredagen kom beskedet att division 1 på damsidan tillsammans med division 2 och 3 på herrsidan åtminstone får vänta till den 22-23 maj med att sparka i gång sina säsonger.

För alla divisioner lägre än så blev restriktionerna och förändringarna ännu tuffare.

De kommer nämligen få vänta fram till 11 juni med att starta sina respektive serier, som också kommer att halveras på antal matcher.

– Det är helt kasst. Det är fruktansvärt tungt. Det är fotboll och inte liv och död vilket man ska ha full respekt för, men det går inte att komma i från att det är förbannat tråkigt att vi inte kan vara 22 personer på en mega-yta, säger Kajsa Mazola, tränare för Trollhättans FK i division 4.

Är det just det sistnämnda som känns mest frustrerande?

– Ja, det blir ju det. Direktiven slår så fruktansvärt olika. Det är oerhört segt. Alla lag får ju tänka om nu. Det är samma för alla, men det är pissigt rent ut sagt, säger Mazola.

TFK-tränaren berättar också att man rustat laget rejält inför säsongen och står med en väldigt bred trupp. Det är en av anledningarna till att man verkligen hoppats på dubbelmöten och en full serie.

– Det är så fotboll ska spelas först och främst. Sedan är vi verkligen redo för en full serie. Med det laget vi har hade det varit en jättefördel, säger Kajsa Mazola.

”Mer rädd i mataffären”

En som tycker att beslutet att kapa till enkelserie, med tanke på hur sent säsongen kommer i gång, är Sjuntorpstränaren Alexander Karlström.

Alexander Karlström.
Alexander Karlström.

– Jag tror att det är det rätta beslutet i våra divisioner. Det hade blivit så himla tajt med matcher. Det är ändå på fritiden vi gör det här. I serierna ovanför oss är det en annan sak för där börjar det steppas upp i seriositet och allting, säger Karlström.

Däremot är beskedet om att serierna skjuts upp så pass långt ett dystert sådant även för Karlström och Sjuntorp, även om tränaren själv såg det komma.

– Jag har nämnt för gubbarna de senaste veckorna att vi ska förbereda oss på enkelserie, så det var ett rätt väntat beslut. Det är ju som det är, men jag är ju mer rädd att bli smittad i mataffären än jag är av att träna eller spela fotboll mot elva andra. Samtidigt är det skönt att det tagits ett beslut och att vi fått ett besked nu. Jag tror verkligen att vi kommer kunna spela på det här nya datumet, säger Alexander Karlström.