Blåvitt-anställd hotad och utsatt för skadegörelse

IFK Göteborg meddelade under måndagen att en av föreningens medarbetare utsatts för ”hot och skadegörelse vid sin bostad”.
– Vårt fokus är på att stötta individen och vi har rutiner för det, säger klubbdirektör Håkan Mild.

ANNONS

Klubben skriver vidare att budskap lämnats på platsen som har ”direkt koppling till den manifestation för allas lika värde som IFK Göteborg gjorde i fredags”.

Hotet riktades mot en tjänsteperson och en brottsutredning har startats.

”Vi kommer att fortsätta ta ställning för ett samhälle där alla har rätt att vara sig själva och där alla människor är lika mycket värda.”, skriver Blåvitt vidare i uttalandet.

Klubbdirektör Håkan Mild bekräftar för GP att skadegörelsen skedde efter matchen mot Malmö FF, där båda lagen bar regnbågsfärgade tröjnummer i en manifestation för alla människors lika värde.

Däremot väljer han att inte säga mycket mer än så.

ANNONS

– Vi preciserar inte ytterligare utan förhåller oss utifrån det som sagts. Vårt fokus är på att stötta individen och vi har rutiner för det. Jag har inte mer kommentarer än det, säger Håkan Mild.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS