Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Blytung förlust för Sverige efter drömfrispark

Sverige såg ut att gå mot en bragdpinne mot Tyskland.
Då slog Toni Kroos till med en drömfrispark och gav segern till Tyskland.

Det var en uppladdning som var allt annat än optimal för det svenska landslaget. Dagen innan mötet med Tyskland tvingades Janne Andersson lämna kvar Filip Helander, Pontus Jansson och Marcus Rohdén med magsjuka på spelarhotellet i Gelendzjik samtidigt som Isaac Kiese Thelin var osäker på spel efter sin fotskada.

Men den kvartetten var på plats i Sotji och frågan kvarstår, var det ett litet spel för galleriet av Janne Andersson för att förvilla tyskarna som tysk media verkar vara säkra på?

Väl på plan då? Jo, Janne Andersson valde att starta med Victor Nilsson Lindelöf istället för Pontus Jansson - den enda ändringen från segermatchen mot Sydkorea.

Och Victor Nilsson Lindelöf fick se Tyskland rivstarta och skapa chans på chans i inledningen. Thomas Müller var centimeter ifrån att ge tyskarna ledningen efter bara två minuter och det såg ut att bli en jobbig kväll för Sverige.

Misstänkt straff

En kväll som såg ut att bli ännu jobbigare när Marcus Berg fälldes i ett friläge så trodde de flesta att straffen var given. Men den polske domaren Szymon Marciniak valde att inte blåsa eller kolla på reprisbilderna.

LÄS MER: Sverige snuvat på straff när Berg föll

Något som fick de svenska spelarna och ledarna att fullständigt tappa det av ilska. En ilska som höll i sig i minut efter minut.

Ilskan skulle dock lägga sig och det efter att Viktor Claesson hittat Ola Toivonen i djupled. Anfallaren som inte platsat i franska Toulouse under säsongen men levererat i landslaget skulle göra det igen.

Toivonen var iskall när han lyfte in bollen över Manuel Neuer som bara kunde stå och titta på när bollen retfullt seglade in i nätet.

Ett mål som fick de svenska fansen att sjunga om Ola Toivonen.

Tyskland då? Jo, de var nära att kvittera när ett skott touchades och höll på att ställa Robin Olsen som klarade. Returen som gick via Mikael Lustig som sköt på Thomas Müller räddade Olsen genom att "sätta sig" på bollen.

LÄS MER: Så bra var de blågula spelarna mot Tyskland

I den andra halvleken skulle det bli en mardrömsstart för Sverige när Marco Reus lyckades knäa in bollen bakom Robin Olsen efter bara några minuter.

Drömfrispark avgjorde

Mardrömmen såg ut att fortsätta då tyskarna pressade på och jagade ett segermål. Istället åkte Jerome Boateng ut efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort och tyskarna fick avsluta med tio man.

Det såg ut som att Sverige skulle klara sig med ett kryss. Men Toni Kroos fick, på tilläggstid, ett farligt frisparksläge och kunde skjuta Tyskland till seger.

Efter matchen hettade det till rejäl när Janne Andersson rök ihop med en av de tyska ledarna.

LÄS MER: Janne Andersson i jättebråk efter slutsignalen