Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halid Zekovic gjorde 2–1-målet som var högst delaktigt till Vänersborgs seger mot Qviding. Bild: Christian Flodin
Halid Zekovic gjorde 2–1-målet som var högst delaktigt till Vänersborgs seger mot Qviding. Bild: Christian Flodin

Blytung seger för Vänersborg – efter superdrama

Trippla ramträffar, tre mål i slutminuterna och ett avgörande med kramp. Men till slut stod Vänersborgs IF som segrare i bortamötet mot Qviding.
Tre av många hjältar – Halid Zekovic, Sebastian Ekholm och Engjell Ramadani.
– Det var riktigt skönt, men det var lite förvånande, säger Halid Zekovic.

Vänersborgs IF kom till det tuffa bortamötet mot Qviding med fin form efter några riktigt starka insatser den senaste tiden och man visade direkt att man kom till Valhalla IP med självförtroende.

LÄS MER: Andy Kilners hyllning: ”Kan se honom spela på väldigt hög nivå”

Redan i den åttonde matchminuten kom nämligen ledningsmålet och som så många gånger tidigare den här säsongen var det Engjell Ramadani som hittade nätet. En ribbretur hamnade hos anfallaren som inte gjorde några misstag.

Vad som sedan följde var en av de mer händelserika halvlekar den här säsongen. Båda lagen hade sina perioder, kanske inte minst VIF som var riktigt vassa första halvtimmen, och när lagen trummade på skapades chanser till höger och vänster.

Ramadani och Zekovic i stolpen

Ena stunden prickade Qviding målramen och tvingade Sebastian Ekholm till monsterräddningar. I nästa stund var det Vänersborg som matade på för ytterligare ledningsmål och lyckades dessutom med konststycket att pricka högerstolpen två gånger inom loppet av en minut. Först genom Engjell Ramadani och därefter Halid Zekovic.

En duo som också skulle bli huvudpersoner.

– Vi borde egentligen ledat med två-tre mål efter den första halvleken med de ramträffarna som vi hade. Vi gör det väldigt bra, säger Engjell Ramadani.

Men det var 0–1 efter den första halvleken som Qviding trots allt tagit över mer och mer mot slutet.

Hemmalaget fortsatte trumma på i den andra halvleken och kvitteringen hängde onekligen i luften. Till slut skulle den också komma. En bit in i halvleken fick den suveräne VIF-målvakten Sebastian Ekholm kapitulera och 1–1 var ett faktum.

– De får fart på sin vänsterkant och är farliga. Vi fortsätter hålla oss kvar i matchen även om de får 1–1-målet där, säger Engjell Ramadani.

Zekovic klev fram

Där och då kändes det som en kamp mot klockan för en poäng för VIF.

Så blev det inte.

I den 81:a minuten klev Halid Zekovic fram när läget kom. I den första halvleken prickade han stolpen, men den här gången lyckades han lirka in bollen strax innanför och fick sedan sina lagkamrater över sig i vad som nästan kunde likna en klassisk tv-puckshög.

– Jag vickar in den med högern i bortre. Det var riktigt skönt, men jag är ju vänsterfotad så det var lite förvånande. Bollen kom dock så att jag inte hade så mycket att välja på, säger 22-årige Zekovic.

Matchen var dock inte slut. Långt ifrån.

Satte sista med kramp

När Qviding låg på för en kvittering lyckades VIF skapa en kontring genom Engjell Ramadani. Han fick bollen på egen planhalva och sedan var det bara att springa för anfallaren – och som han sprang.

– Jag fick kramp halvvägs, men jag tänkte bara att ”jag kan inte sluta nu”. Jag kände bara hur det drog i vaden. Allt sitter och huvudet så det är bara gräva ner det och köra, säger Ramadani som sprang sig fri och placerade in 3–1 till Vänersborg.

Engjell Ramadani. Bild: Christian Flodin
Engjell Ramadani. Bild: Christian Flodin

Målen fortsätter med andra ord att radas upp av Ramadani.

– Utan gubbarna är jag ingenting. Samtidigt är det mitt jobb att göra mål. På samma sätt som jag går upp klockan 6:00 på morgonen för att gå till jobbet så är det mitt jobb att göra mål här. Jag ska göra mål varje match. Men jag är ingenting utan mina lagkamrater. Var jag än tar mig i framtiden så ska jag tacka den här klubben och mina lagkamrater, säger Ramadani.

Men var matchen avgjord?

Inte än.

För på tilläggstid reducerade Qviding genom Hakeem Araba och hann också pressa ytterligare, men VIF skulle stå emot. Nykomlingarna tog tre blytunga poäng på Valhalla IP. Det blev 3–2 till Vänersborg inför sina tillresta bortasupportrar.

– Det är obeskrivligt. Det ger oss så mycket och en sådan push i ryggen att ha dem där. Det är otroligt, säger Halid Zekovic.

Qviding – Vänersborg 2–3 (0–1)

Målen: 0–1 Engjell Ramadani (7), 1–1 Isac Spanedal (69), 1–2 Halid Zekovic (81), 1–3 Engjell Ramadani (91), 2–3 Hakeem Araba (94).

Så startade VIF: Sebastian Ekholm – Kalle Berner, Milos Andelkovic, Fabian Falkstrand-Ransjö, Halid Zekovic – Lacaso Hussein, Nils Berner, Hugo Engström, Alexander Karlsson – Niklas Andersson, Engjell Ramadani.