Brålanda IF och Frändefors IF gör gemensam satsning i division 6.
Brålanda IF och Frändefors IF gör gemensam satsning i division 6. Bild: MATHILDA AHLBERG

Brålanda IF och Frändefors IF går samman

I division 5 för herrar är Brålanda IF och Frändefors IF konkurrenter. Men i division 6 kommer lagen att gå samman.

ANNONS
|

Brålanda IF och Frändefors IF i division 6 går samman, något som Tvg-fotboll var först att rapportera om. Båda lagen hade kommit till en punkt där man antingen fick välja att lägga ned sina andralag eller försöka hitta ett samarbete. Frändefors var den som först tog initiativet till ett samarbete klubbarna emellan. Det gemensamma laget ska heta Brålanda IF/Frändefors IF och ska vara ett test under 2020, Något liknande samarbete mellan klubbarna har inte funnits tidigare.

– Det är banbrytande, säger BIF-ordförande Stefan Lindqvist till Tvg-fotboll.

Lagen kommer att träna på varsitt håll och sammanstråla vid match. Tanken är att lagen ska ställa upp med ungefär sju spelare var. Man kommer också dela på var hemmamatcherna spelas. Några kommer att spelas på Sörbyvallen, då i Brålandas matchställ och några matcher ska spelas på Frendevi. Då blir det Frändefors matchställ som gäller.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS