Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/6

Bra helg på Färgelanda cup för lokala lag

Vänersborgs IF har den gångna helgen haft tio lag som deltagit i Färgelanda cup. Rapporter från deltagare vittnar om minst sagt växlande väder, imponerande kämpainsatser, fint spel och sist men inte minst stark lagsammanhållning. Även Vänersborgs FK:s P15/16 deltog i cupen.

VIF har en stark tradition av många deltagande lag i Färgelanda. I år bodde samtliga på Valboskolan vilket gav ypperliga förutsättningar till umgänge över laggränserna, både för spelare och ledare.

De yngsta klasserna spelas utom tävlan och här deltog P08 och F06/07 med två lag var. Samtliga har haft en mycket utvecklande helg med många lärdomar på och utanför planen.

I de lite äldre tävlingsklasserna gick P06 starkt då truppens båda lag tog sig ända till A-slutspelets semifinaler där omöjliga Backatorp stod i vägen. En strong insats av en bred trupp.

Även P05 ställde upp med två lag i spelformen 9-mot-9. Kvartsfinal i A-slutspel samt semifinal i B-slutspel blev det resultatmässiga utfallet. Spelmässigt visade truppen fina målvaktsinsatser, hårt arbetande slitvargar och tekniska färdigheter.

På flicksidan gjorde juniortruppen rejält avtryck i F15/16-klassen. Full pott i gruppspelet utan något insläppt mål vittnar om en fungerande lagmaskin med en trygg sista utpost. I slutspelet fortsatte man på den inslagna vägen med en välförtjänt 2-0-seger mot Nossebro i kvartsfinal innan värdiga slutsegraren Älvängen satte stopp i semifinalen.

En segerpokal fick föreningen med sig hem från Färgelanda. Den levererades av tjejerna i F04/05 som vann B-slutspelet på ett imponerande sätt. Laget inledde turneringen med två svaga prestationer men reste sig sedan och blev bara starkare ju längre turneringen pågick. En dramatisk semifinal vanns på straffar och sedan kunde inget rubba laget som vann finalen med 3-0 av bara farten. Laget rullade hela turneringen runt på 18 spelare vilket blev utslagsgivande. Motståndarna i slutspelet var större och starkare men VIF-tjejerna jobbade hårdare och hade förmågan att öka tempot när andra kroknade. En stark prestation där laginsatsen stod i centrum och öppnade upp för individuell skicklighet.

För Vänersborgs FK:s P15/16 blev det vinst i Färgelanda cup efter finalseger mot Eds FF. Efter full tid var resultatet 1-1 och matchen tvingades till förlängning. Där gjorde VFK 2-1, vilket också blev slutresultatet.