Snart får Melleruds IF och resten av lagen i Dalsland börja spela träningsmatcher igen.
Snart får Melleruds IF och resten av lagen i Dalsland börja spela träningsmatcher igen.

Dalsland öppnar upp för träningsmatcher

Dalslands FF har sedan tidigare förbjudit alla sin lag, både seniorer och barn och ungdomar, att spela träningsmatcher. Nu kommer nya besked.

ANNONS
|

Efter att Folkhälsomyndigheten på fredagen öppnade upp för idrott igen från och med 14 juni sa Hans Fredriksson, kanslist på Dalslands FF, att DFF skulle komma med ett besked om träningsmatcher i början av nästa vecka.

– Tävlingskommittén ska ha möte i helgen, vi kommer att ha ett besked på måndag, sa han till TTELA på fredagsförmiddagen.

LÄS MER:Fortsatt oklart kring förbundsserierna

LÄS MER:Fotbollen har fått klartecken

Men ett besked kom snabbare än så.

På Dalslands FF:s hemsida går det att läsa att från och med den 14 juni är det återigen fritt fram för seniorer och barn och ungdomar att spela träningsmatcher.

När det gäller seriestarterna har Dalslands FF, tillsammans med Bohusläns FF, sedan tidigare beslutat att skjuta upp premiärerna till tidigast 1 augusti.

ANNONS

– Många jag pratar med, bland annat min egen grabb Karl (i Mellerud) vill igång och spela, men vi får inte glömma bort att det är en pandemi vi har att kämpa emot. Det är människors liv det handlar om, det gjorde det enkelt att fatta beslutet att skjuta på seriestarten ytterligare, sa Markus Svensson, ordförande DFF, till TTELA i förra veckan.

ANNONS