Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungsbacka DFF har pengaproblem och det är osäkert om Ida Pettersson (bilden) och hennes lagkompisar kommer få lön denna månaden.  Bild: NICKLAS ELMRIN
Kungsbacka DFF har pengaproblem och det är osäkert om Ida Pettersson (bilden) och hennes lagkompisar kommer få lön denna månaden. Bild: NICKLAS ELMRIN

Damallsvenska spelare larmar om frysta löner

Spelarna i damallsvenska fotbollsklubben Kungsbacka får vänta på majlönen, säger flera spelare till tidningen Norra Halland. De ska ha fått beskedet under onsdagen.

Men Christer Björkroth, kanslichef i Kungsbacka, säger till TT att informationen är överdriven. Lönerna kommer före månadsskiftet, precis som det står i kontrakten, säger han.

– Det är klart. Vi betalar ut lönerna före den sista varje månad. Det kan bli att de får pengarna i sista sekund, men så länge de kommer före den sista så förstår jag inte problemet, säger Christer Björkroth.

Det är däremot ingen hemlighet att klubben kämpar med ekonomin.

– Den är tufft ansträngd, men det har alla vetat länge. Det problemet har vi med damfotbollen hela tiden. Vi kämpar så att ögonen blöder, men alla har fått sina löner hela säsongen, så jag vet inte varför man går ut i tidningen med det.

Trollhättans BoIS-fostrade Ida Pettersson berättar för Norra Halland att hon varit med om samma situation i KDFF tidigare.

– Det är ingen jättegrej för mig. Det finns viktigare saker att fokusera på, säger hon till tidningen.