Det är så här vi vill se Tom Pettersson – som jublande målskytt för sitt kära IFK Göteborg. Senast det begav sig var mot GIF Sundsvall för drygt en vecka sedan då Tom, som inhoppare, fastställde slutresultatet till 4-1 i den andra stopptidsminuten.
Det är så här vi vill se Tom Pettersson – som jublande målskytt för sitt kära IFK Göteborg. Senast det begav sig var mot GIF Sundsvall för drygt en vecka sedan då Tom, som inhoppare, fastställde slutresultatet till 4-1 i den andra stopptidsminuten.

"Det är frustrerande och jobbigt"

Tom Pettersson från Trollhättan är van att spela allsvenska fotbollsmatcher.… Men den här säsongen har det bara blivit sex stycken hittills, som inhoppare och minimalt med speltid.… – Det är tråkigt och frustrerande, säger TFK-fostrade Tom.

ANNONS
|
Fotbollssäsongen 2016 har inte varit särskilt kul så här långt för Tom Pettersson. Först skadad (spricka i foten) och borta totalt tio veckor vilket innebar att han missade de sju första omgångarna av allsvenskan. Sedan bofast på avbytarbänken och med bara sex inhopp på sammanlagt 41 minuter plus stopptid. Inte mycket att hänga i julgranen för en spelare som innan den här säsongen kunde ståta med sammanlagt 76 allsvenska matcher varav 50 som startspelare. – Det är naturligtvis inte alls kul, det är frustrerande på alla sätt, tråkigt och jobbigt. Men det är ju inte jag som tar ut laget, säger Tom Pettersson, som i den näst senaste omgången mot Giffarna Sundsvall kom in på planen i 78:e minuten, och fastställde slutresultatet 4-1 i den andra stopptidsminuten. Första allsvenska målet för säsongen, men i 1-1-matchen mot Elfsborg senast fick Tom nöta bänk ända fram till slutsignal. – Jag kan inte göra något annat än att knyta näven och kriga på, det har jag ju gjort i hela mitt liv. Tom Pettersons agent Arash Bayat gick nyligen ut på fotbolltransfers.com och uttryckte stor oro över sin skyddslings situation i Blåvitt. "Tom har ju hamnat i en sists där tränaren uppenbart inte tror på honom. De har haft en dialog om detta. För mig är Tom en spelare med extremt hög allsvensk nivå", Bayat berättade i samma text att "det har gjorts mycket intresseanmälningar från Danmark, Norge och allsvenska klubbar", men att han i samråd med Tom valt att förkasta samtliga. Så hur blir det då framöver, Tom Pettersson? – Jag har sagt till både agenten och intresserade klubbar att jag är hundra procent på det klara med att vara kvar i IFK Göteborg. Jag har ju kämpat i hela mitt liv för att få tillhöra Blåvitt som alltid har varit min drömklubb. Visst, det är pisstråkigt just nu när man knappt får spela, men jag tänker inte ge upp så här tidigt, understryker Tom. Fotskadan är ett minne blott och Tom Pettersson är redo för spel så fort tränaren Jörgen Lennartsson kallar. – Jag är fräsch och utvilad och spelar gärna från start. Vore kul att få gå in och kriga lite, säger Tom, som närmast har chansen när Blåvitt tar emot GKS Piast Gliwice i Europa League på torsdag och Jönköpings Södra i allsvenskan på söndag.
FAKTA: Toms allsvenska facit Tom Pettersson gör sin femte allsvenska säsong på raken, tre i Åtvidabergs FF och två i IFK Göteborg. Här är antalet matcher varje år (totalt-matcher från start-inhopp) 2012: 22-17-5 2013: 13-10-3 2014: 16-16-0 2015: 25-7-18 2016: 6-0-6
ANNONS