Krister Andersson nöjde sig med att spela en halvlek i mötet med IFK Hjo, redan i paus var ställningen 3-0 och då klev Krister av. Bild: Christian Flodin

Det räckte med en halvlek

Efter 1-0-segern mot Gerdsken förra helgen blev det rena islossningen för Skoftebyns IF i hemmamötet med redan avstigningsklara IFK Hjo.
– Segern senast var väldigt viktig, nu gick vi ut till match med bra självförtroende, säger Krister Andersson, för dagen lagkapten hos söderns charmörer.

|

Efter fem raka matcher utan vinst tog Skoftebyn en efterlängtad trea mot Gerdsken hemma på Nysätra.

I all lagsport ger segrar det kollektiva självförtroendet en skjuts i rätt riktning.

Det märktes med all önskvärd tydlighet när IFK Hjo agerade lördagsgäster.

– Det var aldrig något snack utan bara en tidsfråga innan vi skulle ta ledningen, säger Krister Andersson, nu med på fotbollsplanen efter att ha missat två matcher på grund av kollision med föreningens futsalmatcher.

Kapten Andersson spelade en halvlek, den första, och det räckte gott och väl. I paus var nämligen ställningen 3-0.

Men det tog knappa 38 minuter innan ettan var ett faktum, målskytt Ali Bazzi. Två minuter senare visade resultattavlan 3-0 sedan Gustav Forsberg och Flamur Rrahmani nätat varsin gång.

– 3-0 i paus var faktiskt i underkant. Så stor skillnad var det, menar Krister Andersson.

IFK Hjo hade så långt ändå försvarat sig med näbbar och klor, men när 1-0-målet föll gick luften mer eller mindre ur motståndarna.

– Och inte blev det bättre med två snabba mål till innan paus. I andra fortsatte vi spela bra och fyllde på med två mål.

“Foppa” Forsberg gjorde sitt andra och hemmalagets fjärde mål innan William Jensen fastställde slutresultatet till 5-0.

Före matchstart hedrades nyligen bortgångne klubbprofilen Sven-Erik “Svindus” Johansson med en tyst minut.

Skoftebyn-IFK Hjo 5-0 (3-0)

Division 3 Nordvästra Götaland

Målen: 1-0 (38) Ali Bazzi, 2-0 (39) Gustav Forsberg, 3-0 (40) Flamur Rrahmani, 4-0 (47) Gustav Forsberg, 5-0 (58) William Jensen.