Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bobby Bennett blir assisterande tränare till Andy Kilner. Bild: Jonas Myrholm
Bobby Bennett blir assisterande tränare till Andy Kilner. Bild: Jonas Myrholm

Efter 20 år som scout för Arsenal – kliver in i VIF:s ledarstab

Han har representerat klubben som spelare, men har framför allt 20 år som scout för Premier League-klubben Arsenal på sin meritlista – nu kliver Bobby Bennett in i Vänersborgs IF:s ledarstab.
– Det känns fantastiskt att vara ute på träningsplanen igen, säger Bennett till VIF:s hemsida.

Tätt inpå att övergångsfönstret slår igen för sommaren presenterar Vänersborgs IF ett nyförvärv – och dessutom ett bekant sådant. Däremot rör det sig inte om något tillskott på planen.

Klubben har nämligen förstärkt sin ledarstab med välmeriterade Bobby Bennett. Bennett var spelare för VIF 1989 där han träffade den nuvarande huvudtränaren Andy Kilner, men har de senaste 20 åren arbetat som skandinavisk scout för Premier League-klubben Arsenal.

LÄS MER: Arsenalscout på Vänersvallen

Nu har 62-åringen, som bor i Göteborg, dock pensionerats från det jobbet och kan därför nu förstärka sin gamla kompis Andy Kilner i ledarstaben för ettans nykomlingar Vänersborgs IF.

– Det känns fantastiskt inspirerande och det här är en trupp bestående av unga och väldigt ambitiösa killar med stor potential. Kan jag bidra med något så gör jag gärna det, säger Bobby Bennett till Vänersborgs IF:s hemsida.

Tar hand om defensiven

Bennett får i huvudsak uppgiften att jobba med den individuella spelarutvecklingen för VIF:s försvarsspelare.

– Jag fokuserar på att jobba med backspelarna och det känns fantastiskt att vara med ute på träningsplanen igen, säger Bobby Bennet som kommer att finnas med i lördagens match mot Åtvidabergs FF.

VIF:s huvudtränare Andy Kilner till klubbens hemsida:

– Bobby erbjöd sig att på ideell basis under den närmaste perioden finnas med runt laget nu när han har mer tid, och ett sådant erbjudande vore det ju dumt att tacka nej till. Nu kan vi lägga ännu mer fokus på att finslipa olika moment i det defensiva spelet, säger Andy Kilner.