Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Efter målvaktstavlan – FCT förlorade mot Gais

FC Trollhättan jagade kvittering in i det sista, men Oussama Alis skott som räddades på mållinjen var det närmaste de kom.
I stället kunde Gais fira seger tillsammans med de många tillresta supportrarna.
– Jag är extremt besviken såklart, säger William Lundin, tränare FCT.

2238 personer hade tagit sig till Edsborg på måndagskvällen för att se FC Trollhättan ta sig an Gais i hemmapremiären.

Och de fick se gästerna ta ledningen efter en konstig situation i matchminut 26.

På en till synes ofarlig frispark 25 meter utanför straffområdet drog Gais-kaptenen Emin Grozdanic på en ordentlig projektil som Besarion Kodalaev helt missbedömde. FCT-målvakten trodde att bollen skulle gå utanför och släppte den för att undvika hörna, men i stället fick han se bollen gå förbi och in i mål.

En riktig mardröm för Kodalaev – och för FCT.

LÄS MER: Beso om sin ödesdigra miss

LÄS MER: Nu vill Adrian ha mer

Svårt att få tag i bollen

Å andra sidan ett helt rättvist resultat där och då. FCT hade under första halvlek otroligt svårt att få tag i bollen och etablera ett anfallsspel samtidigt som Gais hade det mest av bollinnehavet.

Men i andra halvlek var det ett annat FCT som kom ut på planen. Laget spelade upp sig rejält och hade betydligt mer boll. De tryckte på för en kvittering och var nära ett par gånger.

Allra närmst var Oussama Ali som drog på ett stenhårt skott precis utanför straffområdet. De flesta i publiken var nog säkra på att den bollen skulle gå in men Gais Axel Norén stod helt rätt placerad och kunde rensa bort på mållinjen.

Tog plats i startelvan

Nyförvärvet Oussama Ali fick starta matchen på innermittfältet, tillsammans med Nils Berner och Alen Kasumovic, i stället för Isaac Shaze.

– Vi måste vara försiktiga med Shaze, som är tillbaka efter långtidsskada, och Oussama förtjänade chansen, säger FCT-tränaren William Lundin om bytet.

Ali hade även en till bra chans när han i första halvlek växelspelade med Samuel Rundqvist på vänsterkanten. Men avslutet gick rakt på målvakten.

– Vi skapar tillräckligt för att åtminstone göra en balja, säger William Lundin.

Mitt i kvitteringsjakten utvisade dock hemmalagets lagkapten Alen Kasumovic, efter två gula kort, vilket inte gjorde det hela lättare.

Och när domaren blåste av matchen stod Gais som vinnare.

FC Trollhättan–Gais 0–1 (0–1)

Ettan södra

Målen: 0– 1 (26) Emin Grozdanic.

Varningar, Gais: Emin Grozdanic.

Utvisningar, FCT: Alen Kasumovic (två gula).

Så startade FCT: Besarion Kodalaev – Markus Karlsson, Bernardo Morgado, Alexander Leksell - Samuel Rundqvist (71), Ali Oussama, Nils Berner (71), Alen Kasumovic, Enoch Adu – Claes Nyman (61), Alibek Aliev

Avbytare: Johan Becker (mv), Johan Andersson (73), Kevin Liimatainen (73), Albin Sohlberg Gashi, Noah Nilsson, Adrian Helm (61) och Isaac Shaze.

LÄS MER: Laddar för publikfest

Följ rapporteringen här: