Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Efter missade lägen – VIF faller blytungt efter sent avgörande

Fem raka matcher utan seger var VIF:s facit inför bortamötet med Ljungskile SK.
Det skulle bli en sjätte.
Trots att gästerna skapat mängder av målchanser stod fjolårets superettanlag som vinnare efter ett sent 1–0-mål.
– Bollen ska in i mål och det är det som skiter sig, säger VIF-målvakten Sebastian Ekholm.

Efter den makalösa starten som Vänersborgs IF fick på säsongen med tre raka segrar har det gått tyngre. Klart tyngre – sett till resultaten.

Laget kom till Ljungskile med endast en poäng på de senaste fem matcherna och man skulle till slut få vända hem från Skarsjövallen utan poäng också.

Så såg det dock inte ut att bli.

Det var Vänersborgs IF som var bättre laget i den första halvleken och även om LSK hade sina möjligheter, så var det gästerna som hade flest och bäst lägen. Närmast av alla att hitta rätt var Engjell Ramadani som fick öppet läge mitt framför mål, men på ett volleyskott sköt tätt utanför.

LÄS MER: Engjell Ramadani och Erik Lund i hett ordbråk efter derbyt

”Är typiskt”

– Jag vet inte vad jag säga. Jag är tom på ord. Vi skapar en kavalkad av chanser, men får inte in bollen och det slutar med att vi åker hem med en förlust. Det där läget är typiskt hur det är just nu. Bollen går inte in, säger Engjell Ramadani.

Även Niklas Andersson och Hugo Engström hade lägen, men VIF fick inte in bollen.

– Vi har flera lägen att vinna det här, men den vill inte in. Det har varit så här de senaste matcherna. Vi spelar bra och skapar lägen, men bollen ska in i mål och det är där det skiter sig, säger VIF:s Sebastian Ekholm.

Gästerna var även bra med i den andra halvleken och skapade framför allt en kavalkad av hörnor, men fick inte utdelning.

Det skulle straffa sig.

– Vi gör en så bra match och de har ingenting mot oss. De har några hörnor, men det är bara det. Sedan kommer målet, säger Ekholm.

Ja, sedan kom målet som skulle sänka Vänersborgs IF. Efter en spelvändning så kom hemmalaget till avslut, Ekholm räddade snyggt, men på returen kom Johan Svahn framstörtande och lyckades sätta 1–0 till LSK.

Det skulle bli matchavgörande.

”Trenden måste brytas”

För när målet kom var det LSK som fick luft under vingarna och lyckades med det man haft så svårt med matchens första 70 minuter, nämligen att stänga ned Vänersborg.

Det kom egentligen inga fler möjligheter för VIF som fick se sig besegrade. Det slutade 1–0 till Ljungskile i det heta derbyt.

– Vi får den här matchen dit vi vill, men det är bara frustrerande nu. Det här är en extra tuff och jobbig förlust när man ändå spelar så pass bra som vi gör. Vi åker hem med noll poäng och det är riktigt surt, säger Ekholm.

Hur går ni vidare?

– Vi får bara glömma det här och gå vidare. Vi får suga lite på den ikväll kanske, men sedan är det ny träningsvecka och det är bara att ge allt i nästa match. Det är bara det som gäller, säger Sebastian Ekholm.

Engjell Ramadani vill också blicka framåt, men var rejält besviken efter matchen.

– Vi spelar bra och skapar lägen, men får inte in bollen och blir straffade bakåt. Det har sett ut så här den senaste tiden och den trenden måste brytas så snabbt som möjligt. Helst imorgon, säger Ramadani.

Ljungskile SK – Vänersborgs IF 1–0 (0–0)

Ettan södra, Skarsjövallen

Så startade VIF: Sebastian Ekholm – Halid Zekovic, Fabian Falkstrand-Ransjö, Kalle Berner, Anton Hellborg – Alexander Karlsson, Nils Berner, Hugo Engström, Lacaso Hussein – Engjell Ramadani, Niklas Andersson