Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Efter skandalen - Allardyce uppges få sparken

Flera engelska medier rapporterar att Englands förbundskapten Sam Allardyce får sparken efter den senaste skandalen.

Allardyce ska i utbyte mot pengar ha erbjudit hjälp till affärsmän att runda regler som förhindrar att tredje part kan "äga" fotbollsspelare. Dessa affärsmän var journalister från the Daily Telegraph som arbetade under täckmantel och låtsades vara asiatiska affärsmän under ett tio månader långt arbete om korruption inom brittiska fotbollen. 

Ersättaren blir Gareth Southgate, den nuvarande U21-förbundskaptenen.

Ser sig som oskyldig

Flera brittiska medier, bland andra Sky Sports skriver att förbundskaptenen, som inte hunnit inneha positionen mer än tre månader, nu tvingas lämna. 

Sam Allardyce själv hävdar att han inte gjort sig skyldig till något brott, snarare naivitet och pinsamma kommentarer. Det engelska fotbollförbundet ska ändå ha blivit rasande över de skador och det dåliga rykte som drabbar organisationen. I videon hävdar Allardyce att det inte var ett problem att "kringgå regler kring tredjepartsägande". Han säger att vissa individer hade gjort det i år, och att företagen fortfarande kan komma runt reglerna genom att använda medel. Filmen visar också Allardyce förhandla fram en affär värd 400 000 ound för offentliga föreläsnignar i Asien och håna sin föregångare Roy Hodgson. 

Uppgiften om att 61-åringen blivit sparkade kom på tisdagen efter att Allardyce kallat till ett möte på nationalarenan Wemley tillsammans med FA:s ledning. 

Allardyce hann vara förbundskapten i 67 dagar, inklusive en enda match, en 1-0-vinst mot Slovakien. Han tog över efter Roy Hodgson som valde att lämpa posten efter EM i Frankrike. Sam Allardyce har varit tränare för en rad olika klubbar tidigare, senast var Sunderland och före det tränade han West Ham United. 

Har bett om ursäkt - spelar ingen roll

FA skriver följande i ett uttalande:

"Allardyces beteende, som det rapporterats om i dag, var opassande för en engelsk förbundskapten. Han accepterar att han har gjort en betydande felbedömning och har bett om ursäkt. Men, på grund av det allvarliga i hans agerande, har förbundet och Allardyce tillsammans kommit fram till att bryta hans kontrakt med omedelbar verkan".

Förbundets Martin Glenn säger till BBC att det varit mycket omtumlande 24 timmar.

FA skriver att Gareth Southgate kommer att leda laget i Englands fyra nästkommande matcher mot Malta, Slovenien, Skottland och Spanien medan FA ska påbörja rekryteringen av en ny förbundskapten.

"FA önskar Sam lycka till i framtiden".