Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fotbollsklubben Melleruds IF agerar mot pojklagstränaren efter TTELA:s granskning. Bild: JONAS LJUNGDAHL
Fotbollsklubben Melleruds IF agerar mot pojklagstränaren efter TTELA:s granskning. Bild: JONAS LJUNGDAHL

Efter TTELA:s granskning – pojklagstränaren får lämna MIF

En pojklagstränare i Melleruds IF uppges ha viktmobbat en av sina spelare och har tidigare varit avstängd efter en incident med en 14-årig domare.
Nu får han lämna klubben.
”Måndagen den 7/6 - 2021 avslutar Melleruds IF och den berörde ledaren i samförstånd sitt samarbete”, skriver MIF på sin hemsida.

TTELA har i flera delar granskat och berättat om en pojklagstränare i Melleruds IF som enligt vittnesmål viktmobbat en av sina pojklagsspelare. Han uppges också ha skrikit könsord runt barnen och rökt vid planen under träningarna.

– Tränaren säger till honom att han är tjock, att han inte har någon kondition och att han inte kan springa. Han har mitt i en match skrikit åt min son: ”Men spring då, eller ska du bara ha kaffe och tårta?”, har ett av vittnena sagt angående tränarens behandling av hennes son.

LÄS MER: Föräldrar vittnar: Pojke i Melleruds IF viktmobbas – av sin tränare

Stängdes av

Tränaren har också varit avstängd av Dalslands fotbollförbund för en incident under förra sommaren där ledaren betedde sig olämpligt mot en 14-årig domare under en pojklagsmatch.

Dalslands FF har också bekräftat för TTELA att andra lag aviserat att de hellre lämnar walkover än att åka och spela mot den aktuella MIF-tränaren.

LÄS MER: MIF-tränaren stängdes av – efter incident med 14-årig domare

Tränaren har i en intervju med TTELA berättat att han ser helt annorlunda på situationerna och att han aldrig skulle mobba något barn eller använda könsord bland sina spelare.

– Det stämmer inte. Det gör det absolut inte. Jag har varit tränare där i sex-sju år och har aldrig blivit anklagad för att mobba barn. Jag har snarare tagit hand om barnen. När vi åker på matcher så har jag köpt korv och dricka till barnen med pengar ur egen ficka. Jag lever verkligen för dom här killarna, har tränaren sagt.

LÄS MER: MIF-tränaren: ”Skulle aldrig falla mig in att mobba någon”

Klubbens ordförande, Thomas Clarholm, har i sin tur sagt till TTELA att situationerna som varit runt tränaren är utagerade och avklarade.

LÄS MER: MIF:s ordförande: ”Alla har ledare som går över gränsen någon gång”

Men efter TTELA:s publiceringar så agerar nu klubben ytterligare.

Får nu lämna

”Måndagen den 7/6 - 2021 avslutar Melleruds IF och den berörde ledaren i samförstånd sitt samarbete”, skriver Melleruds IF på klubbens hemsida.

Melleruds IF skriver också att man borde gjort på ett annat sätt kring situationen runt pojklagstränaren.

”I efterhand inser vi att vi borde agerat annorlunda, med mer tydlighet i frågan och detta kan vi bara be om ursäkt för och ta lärdom av. Som förening står vi på inget sätt bakom det beteende som beskrivits och vi jobbar ständigt med vår värdegrund som en ledstjärna”.

Klubben skriver även:

”Vi ser allvarligt på händelser och påståenden om händelser som utspelat sig, väl medvetna om tyngden i anklagelserna som har riktats mot denne ledare. Melleruds IF står inte bakom beskrivet agerande på något sätt och har som förening nolltolerans mot trakasserier, särbehandling och mobbning”.

TTELA har varit i kontakt med Melleruds IF:s ordförande, Thomas Clarholm, som avböjt att kommentera ytterligare utan hänvisar till klubbens hemsida.