Sebastian Eriksson.
Sebastian Eriksson. Bild: DANIEL STILLER

Eriksson på väg att lämna Blåvitt – för Serie A-klubb

Sebastian Eriksson, från Åsebro, är på väg att lämna IFK Göteborg, rapporterar GT. Enligt uppgifter till GP är mittfältaren på väg till Serie A-klubben Genoa.

ANNONS

Den 18 februari i fjol återvände Sebastian Eriksson till IFK Göteborg. Han kom från en skadefylld tid i grekiska Panetolikos och skrev på ett kontrakt över 2021.

– Hemma är hemma. Jag har ett stort antal erfarenheter med mig och ser fram emot att kunna bidra med det jag lärt mig i med– och motgång till de många unga spelare som finns i IFK Göteborgs trupp 2019. Spännande och inspirerande, sa Eriksson då.

Mindre än ett år senare kan Eriksson vara på väg att lämna IFK Göteborg.

Flyttrykten har cirkulerat på sociala medier under måndagsmorgonen – och nu rapporterar GT att Eriksson är nära en flytt till en toppliga i Europa.

ANNONS

Mittfältaren ska ha lämnat Göteborg för att slutföra övergången.

Enligt vad GP erfar handlar det om italienska Genoa, för tillfället nästjumbo i Serie A.

Klockan 10.30 inleder IFK Göteborg sin måndagsträning i Prioritet Serneke Arena. Sebastian Eriksson kommer inte delta där, det bekräftar sportchef Kennet Andersson.

– Jag kan säga att han inte är här.

Han tillägger:

– För allas respekt uttalar jag mig inte mer om det.

Sebastian Eriksson har spelat i Italien tidigare. Den gången handlade det om Cagliari.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS