Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Erikssons tuffa kamp för att komma tillbaka

Den 12 september i fjol gick Åsebrosonen Sebastian Erikssons hälsena av. Sedan dess har allt handlat om rehabilitering och den tuffa vägen tillbaka till fotbollsplanen.
– Först var det juni/juli som jag siktade på. Nu är det premiären. Det är mitt mål i huvudet. Det är det jag kämpar för, säger han till Göteborgs-Posten.

Det var i mötet med Halmstads BK på Ullevi som olyckan var framme. En dryg kvart in i matchen gick Sebastian Erikssons hälsena av.

– Jag var ändå ganska lugn och samlad. Det tog några dagar innan jag blev riktigt ledsen. Först tror jag att de andra var mer ledsna, de runtomkring mig, säger Sebastian Eriksson i en lång intervju med Göteborgs-Posten.

Skadan var Sebastian Erikssons fjärde stora skada på tio år. 2011 gick korsbandet i det vänstra knäet av, 2014 det högra och 2018 drabbades han av bristningar i ljumsktrakten.

– Jag vet inte. Man är bara trött på livet. Jag har varit skadad ganska mycket så jag vet vad det innebär. Men man tänker: ”Varför ska jag behöva göra det här igen?”. Det är mycket ”varför?”. ”Kan jag inte bara få vara frisk? Jag har inte så många år kvar, kan jag inte bara få spela?”. Mycket sådant som folk tänker när de blir sjuka eller skadade. ”Varför just jag?”.

Det är tydligt att Sebastian Eriksson inte mår just nu, men han är samtidigt fast besluten att komma tillbaka till fotbollsplanen även den här gången.

Än är han inte klar.

Samtidigt finns det inga garantier för att han kommer kunna spela fotboll igen.

– Det är inte säkert att jag kan spela igen. Även om rehaben har gått väldigt bra och det ser ut som att jag ska kunna spela igen så är det inte säkert att jag kan det. Hälsenan är såpass viktig och såpass svår att få tillbaka i de momenten jag behöver klara av för att spela fotboll. Så, även om det ser bra ut nu så är det inte säkert att jag kan spela, säger Sebastian Eriksson till GP.