FCT spräckte inte nollan: ”Borde haft en trea”

FC Trollhättan hade tryck, ägde mycket av spelet och skapade chanser. Däremot fick man inte in bollen. Det blev 0–0 i hemmamatchen mot Assyriska.
– Jag är oerhört besviken på ett kryss idag, säger FCT-kaptenen Alen Kasumovic.

|

Det var ett FC Trollhättan som hade möjligheten att hänga på i toppen av tabellen vid seger mot Assyriska hemma på Edsborg. Ett Assyriska som under inledningen av säsongen haft en del klara defensiva problem i perioder.

Det såg FCT ut att kunna utnyttja, speciellt under matchinledningen. Då var det nämligen hemmalaget som dominerade för hela slanten och man skapade också målchanser. Den bästa hade Richard Cindric då han fick läget från bara ett fåtal meter mitt i straffområdet, men prickade målvakten med sitt avslut.

Matchen utjämnades lite efter det, men det var Trollhättan som höll i taktpinnen i den första halvleken om än utdelningen lyste med sin frånvaro.

– Vi försöker, försöker och försöker. Vi har också några hundraprocentiga lägen och även några halvchanser, samtidigt som de inte alls skapar någonting, säger FCT-kaptenene Alen Kasumovic.

Hotade offensivt

Den andra halvleken gick lite i samma tema som den första om än det möjligen blev lite öppnare spel. Assyriska hade perioder då man lyckades trycka ned FCT i planen och även ge sig själva möjligheter att skapa målchanser, men hemmalaget var täta i sin defensiv.

Samtidigt fortsatte Trollhättan att hitta offensiva hot. Man gjorde också ett antal offensiva byten i den andra halvleken, men det fattades hela tiden litegrann för utdelning.

– Spelmässigt har jag inget att klaga på. Vi spelar bra idag, men vi måste se till att få in bollarna också om vi ska vinna matcher. Det känns som tillfälligheter idag, det studsar emot oss, säger Alen Kasumovic.

Med drygt tio minuter kvar kom bästa läget för FCT. Lagets interna skyttekung Yoann Fellrath fick bollen på pannan i straffområdet och sökte bortre hörnet, men bollen smet precis utanför stolpen.

– Fellrath har ju en jättechans där. De har marginalerna på sin sida idag, säger Alen Kasumovic som var inte alls var nöjd med att matchen slutade 0–0 och laget bara fick med sig en poäng.

– Jag är oerhört besviken på ett kryss idag. Jag tycker att vi borde haft med oss en trea. Jag tror kanske jag kan räkna till att de hade en bra målchans och resten har vi, så som sagt, jag är oerhört besviken, säger Alen Kasumovic.

Debuterade från start

Under de inledande matcherna den här säsongen har FCT:s anfallspar bestått av Yoann Fellrath och Alibek Aliev. Mot Assyriska fick Frederick Ofori göra sin första match från start den här säsongen tillsammans med Fellrath. Han byttes dock ut till förmån för Aliev i inledningen av den andra halvleken.

FCT bytte också in de offensiva pjäserna Markus Johansson Kevin Liimatainen och Kristijan Nikolla i försök att få utdelning, vilket man trots allt aldrig fick.

FC Trollhättan – Assyriska IK 0–0

Edsborgs IP, ettan södra

Så startade FCT: Simon Forslund – Alexander Leksell, Alexander Almqvist, Markus Karlsson – Alen Kasumovic, Richard Cindric, Jonas Emanuelsson, Sebastian Loyola-Nydén, Enoch Adu – Yoann Fellrath, Frederick Ofori.