FCT förlorar premiären – sänks av tidigare lagkamraten

FC Trollhättan fick en drömstart, men skulle lämna planen som förlorare i premiären mot Lindome. Den stora anledningen – den tidigare Trollhättespelaren Fredrik Johansson Zanjanchi.

|

Det tog inte mer än tio minuter innan FC Trollhättan hade gjort säsongens första mål. Den kom efter hörna och det var Yoann Fellrath som stod noterades för målet. Detta efter att hemmalaget inlett tillställningen strålande.

Och man fortsatte med den saken.

Det var FCT för hela slanten under inledningen av den första halvleken. Man skapade målchanser genom Yoann Fellrath, Alibek Aliev och Alen Kasumovic, men fick nöja sig med utdelningen man fick på Fellraths nick.

Lindome spelade sedan upp sig och tog över mycket av det spelmässiga, men lyckades egentligen inte skapa en enda målchans under den första halvleken.

Annat blev det i den andra och då var det ett bekant Trollhätteansikte som klev fram.

Fredrik Johansson Zanjanchi spelade i Trollhättan så sent som förra säsongen och i den 50:e minuten var det han som såg till att kvittera matchen till 1–1 efter att ah hållit sig framme på en retur.

Lindome var sedan det bättre laget om än tillställningen var jämn och såg ut att sluta oavgjort – men Zanjanchi var inte klar.

I den 84:e minuten fick han chansen från straffpunkten och gjorde absolut inget misstag. Med sitt andra mål i matchen fastställde han slutresultatet och såg till att sänka sin tidigare klubb.