Kevin Liimatainen hade möjligheter att rädda sitt lag i slutminuterna.
Kevin Liimatainen hade möjligheter att rädda sitt lag i slutminuterna. Bild: Christian Flodin

FCT föll mot seriekonkurrenten – nollades på Edsborg

Första FCT-förlusten för säsongen är ett faktum efter 0–1 mot seriekonkurrenten Lindome GIF.
– Jag hatar verkligen att förlora, säger Kevin Liimatainen, jättelöftet som hade två kanonlägen att kvittera i slutminuterna.

|

Tre matcher med två segrar och en oavgjord. Så var FC Trollhättans facit i förpostfäktningarna 2022 innan lördagens hemmamöte med Lindome GIF.

Efter 90 minuters spel är förlustnollan utraderad.

– Vi hade mängder av lägen, själv borde jag ha gjort mål på åtminstone en av mina chanser på slutet, säger FCT:s unge mittfältare Kevin Liimatainen när han bedrövad över förlusten hänger på ett staket vid sidan av planen och förbannar sig själv över brända lägen.

Det första kom i den 85:e minuten när han nickade ett inlägg från vänster över ribban, helt ohotad.

Det andra två minuter senare när han snyggt tog ned en boll och laddade en halvvolley några decimeter utanför bortre stolpen.

– Som sagt, vi har många lägen men försäsong är en sak, det är serien som gäller.

”Smäll rakt i ansiktet”

Kevin Liimatainen flyttades upp på topp när Frederick Ofori linkade av efter en kollision i straffområdet. Strax efter blev FCT-spelaren boxad till marken i en luftduell med Lindomes målvakt.

– Det var en riktig smäll rakt i ansiktet. Jag trodde att det skulle bli straff, men det är ju domaren som dömer och det är bara att acceptera, säger Kevin, och visar upp en rodnad och rejäl svullnad på vänstra kinden som minne av knocken.

Kevin Liimatainen spås en lysande framtid som fotbollsspelare och har tränat stenhårt till den här säsongen, bland annat under uppehållet tillsammans med Samuel Rundqvist.

– Det finns bara ett mål för mig och det är att ta en startplats i FCT i år.

Det är han också på väg att göra. Tillsammans med Isaac Shaze och Nisse Berner har han bildat innermittfält i de två senaste matcherna, med framgång ska sägas.

Nyman var nära

Nu blev det en match där Lindome visade prov på stor bollskicklighet och bollinnehav vilket gjorde att FCT mest fick försvara sig.

– Visst, de har mycket boll, men vi är oerhört solida i defensiven, menar Kevin Liimatainen.

I den första halvleken lyste FCT-chanserna nästan helt med sin frånvaro, efter pausen blev det bättring på den punkten.

Vindsnabbe Claes Nyman skickade iväg en vänster som målvakten hade all möda i världen att klara och minuten efter sprang sig samme man fri men en fin fotparad betydde fortsatt mållöst på Edsborg.

”Hatar att förlora”

Frederick Ofori hade sedan ett läge efter att ha skurit in från höger men inte heller han lyckades passera GIF-keepern.

I stället pricksköt Teo Hedén matchens enda mål dryga kvarten före full tid, en boll som smet in precis vid Besarion Kodalaevs vänstra stolpe.

Slutforceringen av FCT var mäktig och förutom Kevin Liimatainens tidigare nämnda möjligheter hade Albin Sohlberg Gashi en kanon strax utanför medan Ofori var inblandad i en situation (nerknuffad bakifrån) där domaren mycket väl kunde ha flöjtat för straff.

– Det här var en riktigt bra träningsmatch att få i benen, säger Kevin Liimatainen och konstaterar i nästa andetag: