Enoch Adu och hans FCT är i behov av att börja vinna igen.
Enoch Adu och hans FCT är i behov av att börja vinna igen. Bild: Jonas Myrholm

FCT knappar in på serieledaren

FC Trollhättan vände den negativa resultatraden genom att vinna mötet mot IFK Malmö på bortaplan. Laget knaprar nu in på serieledaren Oskarshamn.
– Vi var det bättre laget både offensivt och defensivt, säger Markus Karlström till Sportexpressen.

ANNONS
|

FC Trollhättan är tillbaka på vinnarspåret i och med segern på bortaplan mot mittenlaget IFK Malmö i Ettan Södra.

Det var gästerna som började bäst och skapade de absolut hetaste lägena och fortsatte också göra det matchen igenom.

Redan i den åttonde minuten skulle den stora målskytten Yoann Fellrath sätta dit ledningsbollen till 0–1 på straff och har därmed gjort nu hela 20 mål den här säsongen.

Laget hade både träff i stolpen, ribban och frilägen framåt. Det mesta handlade om FCT den här eftermiddagen. Men något mer mål skulle däremot inte komma.

– Det är en kamp där ute idag men det är tydligt att vi är det bättre laget och skapar rejält många målchanser, skönt nog håller vi också nollan, säger William Lundin, tränare i FCT.

ANNONS

För den andra halvleken var det kamp.

FCT skapade mängder av lägen bland annat ett skott i ribban men IFK Malmö kunde suddat ut de glada minerna på bortaspelarna i matchens slutskede, men bollen tog i stolpen.

Nu är klubben tillbaka på vinnarspåret igen och tar upp kampen om framförallt uppflyttningsplatsen direkt upp till superettan.

FCT ligger endast två poäng bakom Oskarshamn som förlorade under dagen.

– Vi följer vår spelplan och vi vet om att den är torr så det kommer fastna bollar bakom. Vi är det bättre laget och skapar flest chanser, vi förtjänar att vinna. Alla ger hundra procent idag och att Oskarshamn tappar poäng samtidigt är väldigt positivt för oss, säger Markus Karlsson till Sportexpressen efter slutsignal.

Hur skönt känns det att bryta den negativa trenden?

– Såklart otroligt skönt. Det var två lag på plan idag som hade haft det väldigt kämpigt ett tag och det märktes, det var mycket kamp där ute. Men vi tar en trea och tar in på serieledaren, vilket känns riktigt bra, säger William Lundin.

Börjar det lukta superettan?

– Vi struntar i vad det står i tabellen utan det handlar om att ta match för match. Fokus ligger nu på Torns IF och att ta en ny trepoängare där. Vad andra lag gör kan vi inte styra över men såklart är det positivt om en toppkonkurrent tappar poäng.

ANNONS

Matchfakta

IFK Malmö–FC Trollhättan 0–1

Målen: 0–1 (8) Yoann Fellrath

Laguppställning FC Trollhättan:

1. Simon Forslund (MV)

3. Alexander Almqvist

4. Alen Kasumovic (K)

6. Alibek Aliev

8. Richard Cindric

9. Sebastian Loyola Nydén

10. Yoann Fellrath

17. Enoch Adu

19. Markus Karlsson

35. Alexander Leksell

44. Iu Ranera Grau

Följ matchen här:

ANNONS