William Lundin ser fram emot ett fysiskt möte med Ljungskile.
William Lundin ser fram emot ett fysiskt möte med Ljungskile. Bild: Ted Malm

FCT:s drag – inför heta derbyt: ”Känns bra”

FC Trollhättan har spenderat försäsongen och hemmapremiären på sin konstgräsplan. I derbyt mot Ljungskile kliver man in på Edsborgs naturgräs.
– Det är där vi vill spela, säger William Lundin.

ANNONS
|

Det blev förlust för FC Trollhättan i säsongens första match. Lindome var till slut numret starkare och lyckades vinna med 2–1 på Edsborgs konstgräs.

Under fredagskvällen är det dags för årets andra seriematch på hemmaplan när derbykonkurrenten Ljungskile gästar – och då byter man underlag.

Matchen kommer att spelas på Edsborgs a-plan med naturgräs.

– Det är där vi vill spela givetvis. Det är vår riktiga hemmaarena och vi känner oss starka där, så det är klart att vi vill ut och lira på den mattan, säger FCT-tränaren William Lundin.

FC Trollhättan har genomfört hela träningsveckan på naturgräs för att vänja sig vid skillnaderna från konstgräset som man spenderat försäsongen på.

ANNONS

– Vi har kunnat träna på bra så det är många som ser pigga och fräscha ut, säger William Lundin.

Vad tänker du om drabbningen mot Ljungskile?

– Det är derby och alltid kampmoment och heta känslor, precis som det ska vara. Det gäller att komma med sitt bästa närkampsspel, både på ett individuellt plan och som lag. Vi måste också samla ihop så mycket kvalité det bara går. De två ingredienserna är viktigast, säger William Lundin.

ANNONS