Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Enoch Adu i Nyköpingströjan under en match i Svenska cupen mot Gais. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Enoch Adu i Nyköpingströjan under en match i Svenska cupen mot Gais. Bild: MICHAEL ERICHSEN

FCT:s drag – testar 22-åring från Ghana

Han har spenderat de två senaste säsongerna i division 1-klubben Nyköping, men står kontraktslös – nu testas Enoch Adu av FC Trollhättan i träningsmatchen mot Tvååker.

FC Trollhättan förlorade säsongens första träningsmatch på bortaplan mot Gais med 3–1 där nyförvärvet inför säsongen, Fredrik Ofori, blev gästernas målskytt.

– Det var en okej första match, men det finns vissa delar som vi vill bli vassare i. Vi var inte med i vårt försvarsspel under första kvarten och där måste vi få till en förändring. Det blev alldeles för lätt för Gais att bara passa förbi oss. Det måste bli lite mer stängt i vårt försvarsspel, säger FCT:s sportchef och tränare William Lundin.

Under söndagen är det dags för FCT:s andra försäsongsmatch för året där laget ställs mot Tvååker. Då kommer en ny spelare testas.

Den 22-årige mittfältaren från Ghana, Enoch Adu, har plockats in på provspel av William Lundin. Han har representerat Nyköpings BIS de två senaste säsongerna där den 168 centimeter långe ghananen noterats för totalt sex mål. År 2017 spelade Adu också ett antal matcher för Östers IF i superettan.

– Han har varit med oss och tränat i januari, men det ska bli spännande att se honom i matchmiljö. Det är en väldigt snabb och frejdig kantspelare. Han har visat upp väldigt goda offensiva kvalitéer, men vi vill se hur han ser ut under match och vad han har för defensiva egenskaper, säger FCT:s William Lundin.

Har ni satt någon deadline på när ni vill fatta ett beslut kring honom?

– Nej, inte direkt. Hämtar vi in en spelare vill vi ha in honom så snabbt som möjligt givetvis för veckorna går fort inför seriestart, men vi har ingen klar deadline där, säger William Lundin.

I matchen mot Gais testade FCT den defensiva pjäsen Mohammed Mbye. Han kommer inte spela mot Tvååker, men något beslut kring honom är ännu inte fattat.

Matchen mellan Tvååker och FC Trollhättan direktsänds på ttela.se med start klockan 13.50.

LÄS MER: DIREKT: Tvååker mot FC Trollhättan