Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

FCT:s tränare och sportchef, William Lundin, har skrivit kontrakt med talangen Adrian Helm. Bild: Ted Malm
FCT:s tränare och sportchef, William Lundin, har skrivit kontrakt med talangen Adrian Helm. Bild: Ted Malm

FCT skriver a-lagskontrakt med 16-årig anfallare

Som 16-åring har han öst in mål för FC Trollhättans U19-lag den gångna säsongen. Nu skriver klubben ett treårigt a-lagskontrakt med Halvorstorpsfostrade Adrian Helm.
– Klubben ser en stor potential i honom, säger FCT:s tränare och sportchef William Lundin.

FC Trollhättan har börjat rada upp en del kontraktsförlängningar till nästa säsong, men nu väljer man också att plocka upp från sitt eget led.

Efter att ha tillbringat hela sin unga karriär i Halvorstorps IS tog Adrian Helm klivet över till FC Trollhättans U19-lag den gångna säsongen.

Det blev succé direkt.

Anfallaren gjorde inte mindre än 19 mål på 16 matcher för U19-laget, trots att flertalet av hans motståndare är tre år äldre än Helm själv.

Nu kommer belöningen.

FC Trollhättan har skrivit ett treårskontrakt med den 16-årige talangen.

– Adrian har tagit stora kliv i sin utveckling i vårt U19-lag under säsongen och klubben ser en stor potential i honom. Han har egenskaper i sitt forwardsspel som gör honom väldigt intressant och med hans ambitionsnivå i vår miljö hoppas vi att hans utveckling kommer fortsätta under dessa tre år i klubben, säger FC Trollhättans tränare och sportchef William Lundin till klubbens hemsida.

Adrian Helm beskriver själv sin fysik som sin främsta egenskap. Planen är att han ska fortsätta matchas i U19-laget, men anfallaren drömmer ändå om att få kliva in i hetluften med a-laget.

– Målet är självklart att under nästa år få göra något inhopp i division 1, säger Adrian Helm till FCT:s hemsida.