Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Adam Engelbrektsson missar resten av säsongen. Bild: Jonas Myrholm
Adam Engelbrektsson missar resten av säsongen. Bild: Jonas Myrholm

FCT-stjärnans mardröm – missar resten av säsongen

FC Trollhättans stjärnspelare Adam Engelbrektsson skadades i hemmamötet mot Lunds BK.
Nu har domen kommit – och den är en bedrövelse. Det rör sig om en knäskada som kommer hålla Engelbrektsson borta från fotbollsplanen resten av säsongen.

Adam Engelbrektsson hade, precis som under hela säsongsinledningen, varit en av de mest framträdande FCT-spelarna när den första halvleken gick mot sitt slut i hemmamatchen mot Lunds BK.

Då var olyckan framme.

LÄS MER: Hade uppvisning – sedan skadades Adam Engelbrektsson: ”Väntar på test”

Engelbrektsson sprang i full fart mot egen kortlinje för att hinna i fatt en Lundspelare. Precis i höjd med sin motståndare gick han omkull och blev liggande. Efter en stund hjälptes han av planen, men läget såg inte bra ut.

Det var det inte heller.

Nu går FC Trollhättan ut och meddelar att det rör sig om en knäskada och att Adam Engelbrektsson kommer att missa resten av den här säsongen.

”Självklart är det väldigt tråkiga nyheter för klubben, och framförallt för Adam som hoppas på att vara tillbaka till våren”, skriver klubben på sin hemsida.

Adam Engelbrektsson var rubrikernas man redan inför säsongen när den allsvenska klubben Mjällby försökte köpa lös honom från sitt kontrakt med FC Trollhättan och få yttermittfältaren att ansluta. Mjällby bjöd ”ett par hundra tusen” för Engelbrektsson, men FCT tackade nej till budet och han blev istället kvar i klubben.

LÄS MER: FCT nobbade allsvenska budet – nyckelspelaren stannar

24-åringen har sedan varit ett av de stora utropstecknen i både FCT och ettan södra i stort. Han såg onekligen ut att gå mot en riktigt fin säsong och att med säkerhet stärka sina aktier för spel högre upp i seriesystemet framöver, men nu får han alltså istället ägna sig åt rehabilitering.

Det här är inte första gången som Adam Engelbrektsson är långtidsskadad och även tidigare med knäproblematik. 24-åringen slet av sitt korsband för första gången för fyra år sedan.

– Det var mot Grebbestad i DM-semifinalen. Jag fastnade i gräset och vred till knät. Några dagar senare fick jag beskedet att korsbandet var av, det var såklart tufft. Det är varje fotbollsspelares mardröm, har Adam Engelbrektsson sagt till TTELA.

Korsbanden sviker

För två år sedan hände precis samma sak ytterligare en gång.

– Den här gången var det inte lika jobbigt som första. Nu var jag mer rutinerad och visste precis vad det handlade om, sa Engelbrektsson till TTELA då.

FC Trollhättan har inte offentliggjort om det även denna gång rör sig om en korsbandsskada, men enligt obekräftade uppgifter till TTELA handlar det om just det. Däremot inte i samma knä som de två tidigare gångerna.

När TTELA nåt FCT-tränaren William Lundin säger han följande om beskedet kring Adam Engelbrektsson:

– Det är mycket tråkigt givetvis. Hela klubben känner för honom, säger Lundin.

TTELA har varit i kontakt med Adam Engelbrektsson som meddelar att han behöver lite tid innan han vill prata om det blytunga skadebeskedet.