Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carl Lext, numera i Oddevold, har ett förflutet i FC Trollhättan. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
Carl Lext, numera i Oddevold, har ett förflutet i FC Trollhättan. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Gjorde snabbaste målet i klubbens 90 år långa historia

Den tidigare FCT-spelaren Carl Lext gav Oddevold en blixtsnabb drömstart i matchen mot tidigare allsvenska klubben Falkenberg. Enligt Bohusläningen till och med den snabbaste i klubbens 90-åriga historia.
– Är det sant? Kul, säger Carl Lext till tidningen.

Han har Trollhättan BoIS som sin moderklubb och ett förflutet i Skoftebyns IF, men har även ett gäng säsonger i FC Trollhättan.

Till den här säsongen skrev Carl Lext trots allt kontrakt med FCT:s derbykonkurrent i ettan, nykomlingen Oddevold – och nu har han presenterat sig på riktigt.

Det var i helgens hemmapremiär där Oddevold ställdes mot förra säsongens superettanklubb Falkenbergs FF som Lext såg till att skriva historia för sitt nya lag.

Matchen var nämligen inte mer än 22 sekunder gammal innan Carl Lext hade gjort 1–0 till Oddevold som så småningom skrällde och besegrade Falkenberg med 2–0. Målet ska, enligt Bohusläningen, vara det snabbaste målet som Oddevolds representationslag gjort i klubbens 90-åriga historia.

– Är det sant? Kul, säger Carl Lext till Bohusläningen och säger sedan så här om matchen mot Falkenberg i stort:

– En tuff match mot ett bra lag, men vi gör det bra och jobbar för varandra. Vi är inte riktigt vana vid underlaget, men är ändå farliga offensivt när vi får chansen. Skönt också med en trepoängare så här i början, säger Carl Lext.

Falkenberg gästar härnäst Vänersborgs IF i en match som spelas på Påskafton.